Scena

Ljepotica iz spota "Lutka sa naslovne strane": Dok sam živa neću zaboraviti trenutke sa snimanja

Ljepotica iz spota "Lutka sa naslovne strane": Dok sam živa neću zaboraviti trenutke sa snimanja
Foto: Printscreen Video | Ljepotica iz spota "Lutka sa naslovne strane": Dok sam živa neću zaboraviti trenutke sa snimanja

Legenda rokenrola Bora Đorđević preminuo je 4. septembra, a iza sebe je ostavio suprugu Dubravku, sina Borisa i pastorku Tamaru, kao i mnoge vanvremenske hitove kroz koje će živjeti još dugo godina.

Roker je sa svojom grupom "Riblja čorba" nizao hitove, a jedan od njih je i "Lutka sa naslovne strane". Ova pjesma objavljena je 1982. godine.

Meri Cakić, koja je igrala u popularnom spotu "Riblje čorbe", prisjetila se saradnje sa popularnom rok grupom.

"Nikad neću dok sam živa da zaboravim trenutke sa snimanja i šta mi se tada dešavalo u privatnom životu, ostala sam bez stana, bila sam podstanar. Niko iz "Riblje čorbe", ni Bora nisu znali moje probleme", priča Meri za Blic.

Ona je otkrila i kako je započela saradnju sa rokerima.

"Upoznali smo se u Šumatovcu, tu je bio centar dešavanja. Mene je sve zanimalo, želela sam da upoznam te ljude i znala sam gde ću da ih nađem", kaže ona.

Inače, glumac Branislav Lečić jednom je govorio o ovoj pjesmi.

"Bio je to sasvim slučajan susret, sreo sam ga jedno jutro u Šumatovcu, kafiću gde smo se svi umetnici okupljali. Bora je bio u nekoj vrsti uzbuđenja, gotovo panike, i uhvatio me za ruku. Pitao me da li imam gitaru kod kuće, jer je hitno želeo da mi nešto pokaže. Naravno, odgovorio sam da imam, jer sam živeo blizu, u 29. novembra. 'Ajde, ajde kod tebe', rekao je i bukvalno me poveo do mog stana", rekao je Lečić i dodao:

"Seo je, uzeo gitaru, i onako pun energije, počeo da svira pesmu koju nikada pre nisam čuo. Bilo je to prvi put da svira 'Lutku sa naslovne strane'. Bio sam zapanjen. Pesma je imala neverovatnu energiju, iskrenost i snagu. Stihovi su bili jednostavni, a opet snažni i direktni. I dok je svirao, mogao sam da vidim tu dečačku nevinost u njegovim očima. Kada je završio, gledao me pravo u oči, čekajući moj odgovor, kao da sam sudija koji treba da presudi - da li pesma prolazi ili ne".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije