Scena

Kolege se opraštaju od frontmena "Riblje čorbe": Slava ti, dragi Boro

Kolege se opraštaju od frontmena "Riblje čorbe": Slava ti, dragi Boro
Foto: Facebook/Riblja Čorba | Kolege se opraštaju od frontmena "Riblje čorbe": Slava ti, dragi Boro

Nakon jutrošnje vijesti da je u 72. godini preminuo Bora Đorđević, frontmen jednog od najpoznatijih rok sastava bivše Jugoslavije "Riblje čorbe" oglasili su se brojni prijatelji i saradnici.

"Veoma sam potresena Borinim odlaskom. Znamo se od 1974. godine sa fakulteta. Bila sam presrećna kad me je pozvao u grupu 'Suncokret'... Bio je veliki umetnik, pesnik, sjajan muzičar živeo je rokenrol, obožavao je scenu i nastupe. Znali smo da je ozbiljno bolestan i bili smo u stalnom kontaktu. Dok je to bilo moguće. Veoma sam tužna. Slava ti, dragi Boro", rekla je Gorica Popović za "Kurir".

Gorica Popović i Bora Đorđević su studirali na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Grupu "Suncokret" je Đorđević formirao zajedno sa Biljom Krstić i Goricom Popović.

"Ovog jutra loše vesti. Veliki lik, veliki roker, veliki borac, dobar drug, uvek smo imali brzu i kvalitetnu saradnju. Nisam se čuo s njim skoro, jer kad je otišao u bolnicu telefon nije bio više pored njega. Skupljao sam informacije na različite načine o njemu. Ode još jedna legenda", izjavio je Gale Kerber za "Kurir".

Zoran Dašić Daša iz grupe “Legende” bio je u kumovskim odnosima sa Borom Đorđevićem, a povodom smrti poznatog pjevača oglasio se za "Kurir".

"Bora je bio veliki deo mog života. Nama je 50 godina bukvalno praktično život bio isprepleten. Sretali smo se, sarađivali i ako je neko bio moj zaštitnik i anđeo čuvar, to je bio Bora. Kad god sam bio u nekim kriznim situacijama, što poslovnim, što privatnim, on se jednostavno bio pojavio", rekao je Zoran Dašić Daša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije