Scena

Kendrick Lamar: "Puno razgovaram s Bogom, čujem svaku njegovu riječ"

Kendrick Lamar: "Puno razgovaram s Bogom, čujem svaku njegovu riječ"
Foto: kendricklamar/X/Printscreen | Kendrick Lamar: "Puno razgovaram s Bogom, čujem svaku njegovu riječ"

Kendrik Lamar je otkrio da često moli i dodao da "može čuti Boga dok razgovara s njim".

Tridesetsedmogodišnji američki reper je u razgovoru za Harper's Bazaar izjavio da je duhovnost važan dio njegovog života.

"To nije nikakav klišej. Ja doslovno razgovaram s Bogom, do te mjere da ponekad počinjem misliti da sam lud. Ali onda me on podsjeti i kaže: 'Ovo sam stvarno ja'. Čujem svaku njegovu riječ", rekao je Lamar ranije ove godine, tokom svečanosti dodjele diploma na Compton Collegeu, održao predavanje u kojem je istaknuo da je "važno razgovarati s Bogom".

"Bog mi je poput prijatelja"

"Svaki dan šetam plažom i razgovaram s Bogom. On kao da mi je prijatelj, kao neko s kim sam odrastao. Razgovaram s njim kao da ga poznajem od rođenja, kao što on poznaje mene", ispričao je reper koji je o svojoj duhovnosti govorio i kroz neke svoje pjesme, poput Faith.

O svojoj vjeri govorio je i ranije. U razgovoru za Billboard 2015. godine Lamar je izjavio da ga je "Bog spasio od njegovog susjedstva koje je bilo puno kriminala i nasilja".

Godinu dana ranije je za Complex rekao da ga je "Bog odabrao da ispuni svoju svrhu koristeći svoj glas kao instrument."

"Imam veću svrhu. Bog mi je usadio nešto u srce, nešto što moram prenijeti. Na to ću se usredotočiti i raditi ono što moram", zaključio je Lamar.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije