Scena

Keba o "orlovima": Žao mi je što ću ovo reći, jer je on moj prijatelj…

Keba o "orlovima": Žao mi je što ću ovo reći, jer je on moj prijatelj…
Foto: Instagram/dragankojickeba | Keba o "orlovima": Žao mi je što ću ovo reći, jer je on moj prijatelj…

Pjevač Dragan Kojić Keba u gostovanju u jednoj emisiji komentarisao je učinak Srbije na Evropskom prvenstvu, analizirajući razloge neuspjeha srpskog tima.

Keba je započeo razgovor prisjećajući se gledanja utakmice sa svojim prijateljem, Saletom Popovićem, koji je bio izuzetno vatren u podršci timu.

“Gledali smo sinoć zajedno utakmicu. I to na ekranima, desetak kvadrata. Jedva sam ga sprečio da ga ne polupa”, rekao je Keba, ističući strast koja je nedostajala na terenu.

Prema njegovom mišljenju, osnovni problem srpske reprezentacije bio je nedostatak kontrole i uigranosti.

“Sinoć, po mojoj proceni, odbrana je trebala da igra napad, a napad da bude u odbrani. Verovatno bismo primili gol, ali tu sam primetio ne samo sinoć, nego već neko vreme, da nedostaje veza između igrača“, rekao je Keba, prenosi Pink.

Keba je iznio i svoje mišljenje o stručnom štabu i treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, s kojim je u prijateljskim odnosima.

“Dragan Stojković Piksi je moj prijatelj. Meni je žao što ću reći neke reči, ali mislim da nije na najbolji način uspostavio kontrolu. Ja sam šef parade, vi... Mislim da tu fali saradnje da se zna ko je ko”, rekao je Keba, dodajući da je potrebno jasno definisati uloge unutar tima.

Jedan od ključnih problema koje je Keba istakao je prisustvo ega kod igrača i stručnog štaba.

“Ako neke stvari ne raskrstimo sa sobom u sebi, a to se zove ego, onda se ne trudiš, ne može pomoći tog momenta. Taj ego sam prepoznao kod svih, kompletnog stručnog štaba i igrača”, rekao je Keba, naglašavajući da su igrači morali pokazati više timskog duha i entuzijazma.

Keba je, takođe, kritikovao nedostatak uigranosti među igračima, što je rezultiralo konfuzijom na terenu.

“Nije bilo uigranosti. Nije bilo tog entuzijazma. Ljudi, pa ja i dan danas, posle 36 godina uzimam tu gitaru da pevam i dalje mi radi taj žar i želim da se dokažem”, rekao je Keba, ističući da je potrebno više strasti i energije na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije