Scena

Dragan Bjelogrlić osuđen zbog tuče u hotelu u Nišu

Dragan Bjelogrlić osuđen zbog tuče u hotelu u Nišu
Foto: Printscreen Instagram | Dragan Bjelogrlić osuđen zbog tuče u hotelu u Nišu

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrić, kome se sudilo zbog napada na reditelja Predraga Antonijevića u hotelu "Ambasador" u Nišu, osuđen je danas na uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci, sa rokom provjere u trajanju od dvije godine.

Odbrana i oštećeni imaju pravo žalbe na ovu presudu, navodi Nova.rs.

Podsjetimo, Bjelogrlić je u svojoj odbrani ranije detaljno opisao odnos koji je imao sa Antonijevićem, tvrdeći da ga Antonijević godinama napada i da je događaj u Nišu samo posljedica toga.

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog prijedloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne cjelishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svjedoci svi iz Beograda, prenosi Nova.rs.

Podsjećanja radi, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnijelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni preijdlog protiv Bjelogrlića po optužbama da je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično djelo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo je tražilo od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest mjeseci.

Inače, dvojica reditelja su se našla u niškom hotelu povodom održavanja manifestacije 56. Filmski susreti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije