Scena

Bora Đorđević sa drugarima provaljivao u stanove: Kupovali muzičku opremu

Bora Đorđević sa drugarima provaljivao u stanove: Kupovali muzičku opremu
Foto: Wikipedia | Bora Đorđević sa drugarima provaljivao u stanove: Kupovali muzičku opremu

Sa trinaest godina, Bora Đorđević je osnovao svoj prvi bend, Hermelini, sa Borkom Ilićem (solo gitara), Prvoslavom Savićem (ritam gitara) i Acom Dimitrijevićem (bubnjevi).

Đorđević je svirao bas gitaru, a zvuk benda bio je pod uticajem zagrebačkog beat benda Roboti.

Dvije godine kasnije, Đorđević je prešao na ritam gitaru i počeo da piše pjesme i poeziju. Jedna od njegovih najranijih pjesama/poema, "Moje tuge", kasnije će biti snimljena i objavljena na debitantskom singlu benda Suncokret, "Kara Mustafa" / "Moje tuge", kao i na njihovom albumu "Moje bube". Nakon Hermelina, Đorđević je svirao u mnogim čačanskim bendovima: Vesnici Ljubavi, Safiri, Dečaci sa Morave i Čačanski Plemići. Jedno vrijeme bio je član grupe PORS (Poslednji Ostatak Romantičnog Sveta) sa Radomirom Mihailovićem Točkom na gitari.

Istovremeno, sa grupom prijatelja, Đorđević je kao tinejdžer počeo da provaljuje u stanove u svom rodnom gradu Čačku, u potrazi za novcem i drugim dragocjenostima. Dio ukradenih sredstava kasnije je korišćen za kupovinu muzičke opreme. Nakon tri godine provala, uhapšeni su i optuženi kao maloljetni delinkventi. Đorđević je proveo sedam dana u pritvoru prije nego što je pušten da čeka izricanje presude.

Sud je tinejdžeru izrekao kaznu bez zatvorske kazne, naredivši mu "pojačan roditeljski nadzor i povremenu procjenu od strane socijalnih službi". Nakon puštanja iz pritvora, Đorđević je odmah izbačen iz gimnazije koju je pohađao.

Podsjetimo, Borisav Bora Đorđević, legendarni frontmen Riblje čorbe, preminuo 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije