Ljubav i seks

Orgazam na dugme

Orgazam na dugme
Orgazam na dugme

I dok neke žene uživaju u višestrukim orgazmima svakog dana, druge se muče da dostignu i jedan.

Sada naučnici rade na mašini koja bi, navodno, trebalo da donese orgazam pritiskom na dugme, B92 prenosi pisanje "Daily Maila".

Otkriće je patentirano u Americi, ali da biste doživljavali mnogo zadovoljstva potrebno je da pretrpite i malo bola. Mašina je dizajnirana kao medicinski implantat i manja je od kutije cigareta, ali zahtijeva operaciju. Koristi elektrode koje su pokretač orgazma.

Izumitelji ove mašine vjeruju da bi ona mogla biti ključna u liječenju žena sa orgazmičkom disfunkcijom.

Džim Faus, koji proučava neurobiologiju seksualnog ponašanja na Univerzitetu Konkordija u Montrealu, rekao je za list "New Scientist": "Neke žene miješaju simptome seksualnog uzbuđenja kao što su ubrzan rad srca, vlažne šake, sa strahom."

I dok je psihoterapija standardni tretman, implantat bi mogao da poradi na rješavanju problema svojim manuelnijim pristupom.

Pacijent bi trebalo da ostane budan tokom operacije kako bi mu se implantat smjestio na pravo mjesto, sve vrijeme navodeći hirurga na prave nerve.

Ideja je da se implantat uključuje uz pomoć daljinskog upravljača i tako pruža orgazme pritiskom na jedno dugme. On bi čak mogao da bude programiran da donese određeni broj orgazama na nedjeljnom i dnevnom nivou.

Još je potrebno obraditi dosta detalja i sprovesti klinička istraživanja.

Ova sprava još nije isprobana na muškarcima, ali hirurg koji stoji iza izuma, Stjuart Meloj, ne vidi razlog da ova sprava ne proradi i na njima.

"Medtronik" je kompanija koja će sprovesti medicinska istraživanja, a Meloj kaže da je uređaj namijenjen najtežim slučajevima difunkcije orgazma, zato što je invazivan kao pejsmeker.

Dr Faus misli da će, jednog dana, kao što tinejdžeri sada hrle da u sebe stave silikon, tako hrliti i za ovom spravicom, ne bi li sebi obezbijedili svakodnevne orgazme.

Šta je disfunkcija orgazma?

Disfunkcija orgazma je kada žena ne može da postigne orgazam ili ga vrlo teško postiže kada je seksualno uzbuđena.

Od 10-15 posto žena nikada nisu doživjele orgazam. Svega 33-50% žena su zadovoljne učestalošću orgazma.

Trenutne terapije podrazumijevaju kognitivno-bihejvioralnu terapiju i praktičnu edukaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije