Ljubav i seks

Naučnici dali odgovor na pitanje da li je seks najbolji trening

Naučnici dali odgovor na pitanje da li je seks najbolji trening
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Naučnici dali odgovor na pitanje da li je seks najbolji trening

Svi smo svjesni činjenice da seks nije lak poduhvat i da smo posle akcije umorni i izmoreni.

Naravno, ovaj osjećaj nam prija i čini da se osjećamo prijatno i opušteno, ali da li seks može biti zamjena za trening? Mnogi misle da može jer umor i znoj to jasno dokazuju, dok drugi tvrde da je trening jedna stvar, a seks druga.

Zahvaljući naučnim studijama koja su se pozabavile ovim pitanjem, istraživači su otkrili sledeće:

Naučnici su testirali veliki broj muškarca i žena i htjeli su da utvrde da li seks dovodi do tjelesnih promjena kao što to radi trening i da li seks može da ga zamijeni. Posle mnogobrojnih ispitivanja, naučnici su zaključili da može i da seks troši veliki broj kalorija.

Ako upražnjavate seks, onda ćete u periodu od jednog minuta gubiti o oko 4-5 kalorija, što znači da ćete za sat vremena potrošiti oko 300 kalorija. Ipak, naučnici kažu da se seks ne može smatrati treningom iz prostog razloga jer ne utiče na muskulaturu i povećanje mišićne mase.

Seks je najpribližniji kardio treningu, jer pokreće veliki dio mišića, ubrzava srčani rad i dovodi do pojačanog trošenja kalorija, pa ako ste neko ko mrzi kardio treninge, onda je seks odlična zamjena. Međutim, ako hoćete da poradite na masi, definiciji i fizičkom izgledu, onda je trening u teretani neizbježan prenosi Borba.me iz Muškog magazina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije