Jet set

Zakazano suđenje Didiju

Zakazano suđenje Didiju
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Zakazano suđenje Didiju

Suđenje američkim reperu Šon Didi Kombsu (54), optuženom za reketiranje i seksualnu eksploataciju zakazano je za 5. maj naredne godine, a prema riječima tužioca suđenje će trajati najmanje tri nedelje.

Ukoliko bude osuđen, reperu prijeti od 15 godina zatvora do doživotne robije, prenosi Skaj njuz.

Didi Kombs, koji se nalazi u zatvoru od septembra kada je uhapšen i koji se izjasnio da nije kriv, tereti se za korišćenje svog poslovnog carstva za prevoz muških i ženskih seksualnih radnika preko državnih granica i čiji su "seksualni nastupi" snimani.

Reper, koji je poznat i kao Paf Dedi i P Didi, u sudnici je slao poljupce majci i djeci nakon što je sudija odredio datum početka suđenja, a kako se navodi nosio je zatvorsku uniformu.

Njegov advokat rekao je da će izlaganje odbrane trajati oko nedjelju dana.

Tužilaštvo je optužilo Kombsa i da je privlačio žene dajući im drogu kao što su ketamin i ekstazi, obećavao finansijsku podršku ili pomoć u karijeri, ali i romansu.

On je snimljene video snimke koristio kako bi obezbijedio da žene neće govoriti, a tužilaštvo navodi i da je žrtve zastrašivao oružjem, prenosi Tanjug.

Njegov advokat tražio je od sudije da izda zabranu tužiteljima i federalnim agentima da otkrivaju dokaze medijima, sa čim se sudija složio, ali rekao i da bi odbrana trebalo da bude suzdržana.

Veliku pažnju medija privuklo je i to što je na njegovim zabavama učestvovao veliki broj poznatih ličnosti, poput Dženifer Lopez sa kojom se zabavljao, Bijonse, Džej Zi i mnogi drugi.

Sljedeće Kombsovo pojavljivanje pred sudom biće 18. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije