Jet set

Tejlor Svift postala najbogatija muzičarka na svijetu

Tejlor Svift postala najbogatija muzičarka na svijetu
Foto: Tanjug / AP | Tejlor Svift postala najbogatija muzičarka na svijetu

Tejlor Svift je zvanično postala najbogatija samoostvarena muzičarka na svijetu s procijenjenom neto vrijednošću od 1,6 milijardi dolara.

Vijest je potvrdio "Forbes", naglasivši da je američka pjevačica postala milijarderka nakon velikog uspjeha njene prošlogodišnje turneje "Eras Tour". Tejlor je tako prestigla Rijanu, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,4 milijarde dolara.

"Njeno bogatstvo uključuje 600 miliona dolara od turneja i tantijema, 600 miliona dolara od vrijednosti njenog muzičkog kataloga i 125 miliona dolara od ulaganja u nekretnine", navodi "Forbes". Uz titulu najbogatije muzičarke, Tejlor se sada nalazi na drugom mjestu na ukupnoj listi najbogatijih muzičara, odmah nakon Džej Zija, čije se bogatstvo procjenjuje na 2,5 milijardi dolara.

Zaradila milijardu isključivo zbog pisanja i izvođenja pjesama

Tejlor Svift, prema "Forbesu", razlikuje se od ostalih milijardera jer svoje bogatstvo nije akumulirala profitabilnim sporednim poslovima, poput kozmetičkih marki i modnih linija. Svift je prva muzičarka koja je probila magičnu brojku od milijardu dolara isključivo zahvaljujući pisanju i izvođenju pjesama.

Godine 2020. njena neto vrijednost je bila procijenjena na 365 miliona dolara, što znači da je prikupila više od 1,2 milijarde dolara u posljednje četiri godine.

"Time" ju je proglasio osobom godine

Tejlor Svift je najveća pop zvijezda na svijetu. Časopis "Time" ju je 2023. proglasio osobom godine.

"Ovo je najponosniji i najsrećniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života", rekla je Tejlor nakon objave da je upravo ona osoba godine. Svift je pobijedila u konkurenciji širokog spektra finalista, uključujući Barbi, bivše tužioce bivšeg predsjednika Donalda Trampa i britanskog kralja Čarlsa III.

Tejlor Svift je zaradila slična priznanja od časopisa "People", koji ju je proglasio najintrigantnijom osobom godine 2023. godine. Njena vještina pisanja pjesama i poslovni njuh čak su podstakli pokretanje kolegijuma o njoj, uključujući one na univerzitetima Stanford, California, Berkeley i Harvard, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije