Jet set

Srpkinja postala mis Irske (FOTO)

Srpkinja postala mis Irske (FOTO)
Foto: Screenshot/Instagram/sofiaxlabus | Srpkinja postala mis Irske (FOTO)

Studentkinja Univerziteta u Korku krunisana je za Mis univerzuma Irske 2024. godine nakon što se suočila sa oštrom konkurencijom od 26 drugih finalistkinja na jednom od najžešćih takmičenja do sada.

Sofija Labus, porijeklom Srpkinja, koja je odrasla u Montenotu u okrugu Rebel, krajem prošle sedmice postala je zvanično najlepša žena u Irskoj.

Ova 21-godišnjakinja, koja trenutno studira kriminologiju, izgledala je senzacionalno dok je krunisana kao pobjednica na bini u blistavoj crvenoj haljini.

Sofijina mama i tata su porijeklom iz Srbije, a kao kćerka roditelja imigranata, strastvena je po pitanju socijalne pravde, a posebno se zalaže za bolji tretman tražilaca azila.

Njena mama je njen idol i opisuje je kao "ženu jake volje koja ju je naučila da istrajnost i hrabrost mogu da savladaju svaki izazov".

Sofija trenutno ima kvalifikaciju petog nivoa iz psihologije i društvenih studija, a njen glavni cilj je da postane krivični istražitelj trgovine ljudima.

Takođe se nada da će joj diploma omogućiti da unaprijedi obrazovna prava za one koji traže bolji život u inostranstvu.

Pored studija, njen kreativni izraz je ljepota i posjeduje sopstveni biznis u svijetu manikira.

Ova 21-godišnjakinja će sada otputovati u Meksiko Siti u novembru da bi predstavljala Irsku na 73. globalnom finalu Mis univerzuma i takmičila se sa 90 drugih pobjednica iz cijelog svijeta.

Ukoliko pobijedi, Sofija je rekla da namerava da vodi kampanju koja je usmjerena ka ženama, nadajući se da će ih ohrabriti da ostvare svoje snove bez obzira na društvena očekivanja.

"Zdravo svima, samo želim da se zahvalim svima koji su mi poslali poruku, čestitali mi, podržali me tokom mjeseci. To mi zaista znači kao cijeli svijet", napisala je Sofija, osvrćući se na svoju ogromnu pobjedu ovog vikenda na društvenim mrežama.

"Preplavljena sam ljubavlju i podrškom. Ne mogu da odgovorim na svaki komentar, ali želim da znate da sam vječno zahvalna za svaki", kazala je ona, prenosi Ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije