Jet set

Neočekivan razvoj situacije: Federer u finansijskim problemima?

Neočekivan razvoj situacije: Federer u finansijskim problemima?
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Neočekivan razvoj situacije: Federer u finansijskim problemima?

Švajcarski teniser Rodžer Federer (Roger) već dvije godine uživa u penziji i odlučio je da po završetku igračke karijere putuje koliko god može, ali i da "širi" svoje biznise.

Jedan od najbolje plaćenih sportista svih vremena pak sada ima i finansijske probleme, pošto turnir Lejver kup, koji je osnovao sa saradnicima, ne generiše novac kakvom se inače nadao.

Kako piše španska "Marca", to se može vidjeti i na osnovu neočekivanog obrta pred početak turnira koji je pogodio navijače.

Federer je "prodao" ovogodišnji Lejver kupu u Berlin, a potom je odlučio da značajno podigne cijene ulaznica.

Španski mediji zaključuju na osnovu toga da je turnir sve neprofitabilniji, pa prilažu i podatke da je izgubio veliki novac još lani i da je zato odlučio da zaradi na navijačima.

Tako su najjeftinije ulaznice za ovogodišnji Lejver kup sada 300 evra, a idu čak i do 4.420 evra, naravno za one koji hoće da imaju najluksuznija mjesta na tribinama. Međutim, nije to uobičajeno ni za Gren slemove, gdje su najskuplje karte oko 1.500 evra. A ne radi se ipak o egzibicionom turniru, nego o jednom od četiri najveća teniska događaja.

Navodno, prošlogodišnji Lejver kup bio je u gubitku od 1,8 miliona evra, a projektovano je da će i u Berlinu biti u minusu od 1,5 miliona evra. Na kraju, mnogi krive čak i dizanje ulaznica za gubitak interesovanja kod publike, prenosi Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije