Jet set

Majli Sajrus na sudu zbog navodnog plagijata pjesme "Flowers"

Majli Sajrus na sudu zbog navodnog plagijata pjesme "Flowers"
Foto: Screenshot/Instagram mileycyrus | Majli Sajrus na sudu zbog navodnog plagijata pjesme "Flowers"

LOS ANĐELES - Kompanija "Tempo Music Investments" tužila je američku pjevačicu Majli Sajrus zbog kršenja autorskih prava, navodeći da je u hit singlu "Flowers" iz 2023. kopirala dijelove pjesme Bruna Marsa iz 2013. "When I Was Your Man".

U tužbi koja je u ponedjeljak podnijeta federalnom sudu u Los Anđelesu tvrdi se da pjesma "Flowers" sadrži sekvence pjesme Bruna Marsa. 

Optuženi su i koautori pjesme Gregori Hajn i Majkl Polak, kao i Soni mjuzik pablišing, Epl, Target, Volmart i druge kompanije za distribuciju "Flowers", prenosi Gardijan.

"Svaki obožavalac 'When I Was Your Man' Bruna Marsa zna da pjesma Majli Sajrus nije postigla sav taj uspjeh sama. 'Flowers' duplira brojne melodične, harmonske i lirske elemente 'When I Was Your Man', uključujući dizajn zvuka i sekvencu stiha, povezujuću bas liniju, određene taktove hora, određene pozorišne muzičke elemente, elemente teksta i specifične akorde", navodi se u tužbi, prenosi Tanjug.

Sam Bruno Mars nije naveden kao tužilac, a "Tempo Music" navodi da posjeduje dio autorskih prava za njegovu pjesmu, kupljen od koautora Filipa Lorensa.

Takođe, kompanija zahtjeva odštetu čiji iznos tek treba da se utvrdi, kao i da se Sajrus zabrani da reprodukuje, distribuira ili javno izvodi pjesmu.

Sajrus je sa pjesmom "Flowers" na ovogodišnjoj ceremoniji osvojila prvi Gremi za najbolji pop solo nastup.

Pjesma je prošle godine provela osam sedmica na prvom mjestu u SAD i 10 srdmica u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije