Jet set

Konačno uhapšena: Manekenka odgrizla jezik bivšem partneru

Konačno uhapšena: Manekenka odgrizla jezik bivšem partneru
Foto: Instagram | Konačno uhapšena: Manekenka odgrizla jezik bivšem partneru

Manekenka Adaia Lopez (26) dospjela je u centar pažnje nakon skandala koji se dogodio u junu 2016., a nakon toga je, vjerovalo se, pobjegla na Tajland.

Adaia je tada, naime, odgrizla svome dečku jezik nakon što je on prekinuo s njom, a zatim je tražila "posljednji poljubac". Tad je pobjegla na Tajland, a sada je konačno uhapšena te joj prijeti šest godina zatvora, piše Daily Mail.

Ovu 26-godišnju ljepoticu pronašli su u Kosta Brava ljetovalištu u blizini Barselone, a policija ju je uhapsila nakon anonimne dojave.

Sudiće joj se za nasilni napad iz osvete, a ova ambiciozna španska manekenka svoju je žrtvu ostavila s problemima s govorom i okusom.

Naređeno joj je da mora platiti odštetu u iznosu od 50.000 funti te u roku od 15 dana mora u zatvor zbog ranjavanja svog 22 godine starijeg partnera, koji je identifikovan samo kao Aron.

No, ljepotica se tada pretvorila u bjegunku te je pobjegla na Tajland.

Adaia, koja je svog bivšeg upoznala na internetu, branila se tokom suđenja i tvrdila da je djelovala u samoobrani nakon što je pretrpjela obiteljsko nasilje koje je uključivalo i pokušaj utapanja.

Alo, proglašena je krivom jer je upotrijebila svoje zube kao "klješta" kako bi iščupala dio Aronovog jezika, prije nego što ga je ispljunula na tlo, a nakon što ga je zamolila za "posljednji poljubac". Ovo je imalo kobne posljedice po Arona, koji ima problema s govorom, a ostao je i bez osjetila okusa te sposobnosti razlikovanja slane od slatke hrane.

Spomenuti napad dogodio se 26. decembra 2016., kada je Aronu bilo 40, a Adaiji samo 18 godina.

Advokat žrtve, Pepe Rej, prošle je godine tvrdio da je Adaia nakon što je izgubila pravo na žalbu te joj je izrečena kazna, pobjegla na Tajland, gdje uživa u odmoru i hvali se time po društvenim mrežama.

"Ovdje imamo gospođu koja je počinila težak zločin, ostavila je nekoga bez jezika, i trenutno se ne nalazi tamo gdje bi se trebala nalaziti, a to je u rukama pravdde. Iznad glave joj visi zatvorska kazna", rekao je tada Rej, prenosi Daily Mail.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije