Jet set

Jedan od najvećih plejboja u istoriji fudbala postao deda

Jedan od najvećih plejboja u istoriji fudbala postao deda
Foto: Wikipedia | Jedan od najvećih plejboja u istoriji fudbala postao deda

Bivši fudbaler David Žinola, koji je devedesetih godina igrao za klubove Paris Saint-Germain, Newcastle United, Tottenham i druge, ovih dana našao se u centru pažnje zbog izjava njegove kćerke Joy Pinquier.

Ona je nedavno izjavila kako David ne želi upoznati njenu kćerku, svoju unuku, te da je veoma "hladan i udaljen" prema njoj.

Žinola je Joy dobio sa svojom ljubavnicom Joelle dok je igrao za Brest 1991. godine. Ipak, penzionisani fudbaler nije želio imati nikakav kontakt sa svojom kćerkom sve dok ona nije napunila 28 godina. Ranije je tri puta odbio test očinstva, sve dok na francuskom sudu nije bio proglašen Joyinim ocem. Tada su mu naredili da mora plaćati 450 evra alimentacije mjesečno, sve dok njegova kćerka nije napunila 18 godina.

Tek nakon toga su počeli razgovarati putem društvenih mreža, ali njihov odnos nikada nije bio dobar. U aprilu ove godine se Joy javila svom ocu i rekla mu kako čeka dete s partnerom Yohannom. David joj je tada čestitao, a nakon što mu je u avgustu poslala sliku sa ultrazvuka, prestao joj je odgovarati na poruke.

"Ponaša se kao poznanik, a ne kao moj otac", rekla je Joy za Daily Mail. "Srećna sam što ću postati majka, ali sumnjam da će moj otac upoznati moju kćerku. Prestao je odgovarati na moje poruke. Način na koji se odnosi prema nama nije u redu", rekla je ona. Dodala je i kako je povrijeđena time što joj se otac ne javlja te da smatra kako ga ne zanimaju ni ona ni njena kćerka.

Joy je svog oca upoznala 2021. godine, a zajedno su proveli sat vremena. "

Ne zanima me njegov novac i nikad ga nisam htjela javno napasti. Uvijek sam osjećala da je moja dužnost obraniti njegov ugled. Ali, došlo je do toga da osjećam užasnu ljutnju i gnev prema svom ocu. Više od svega, napokon ga želim pogledati u oči i pitati ga zašto se prema meni ponašao onako kako se ponašao", rekla je Joy ranije.

Žinola je imao aferu s Joelle dok su on i njegova bivša supruga Coraline čekali prvo dijete. Joelle je tada radila kao sekretarica u Parizu, a mislila je da je David slobodan. Coraline i on su se razveli 2016. godine, a on je danas u vezi s Maevom Denat, s kojom ima kćerku Ever.

Slavni fudbaler se proslavio devedesetih, a osim fudbala okušao se i u glumi. Tako je glumio u raznim reklamama, a najpoznatiji je bio u reklamama za proizvode za kosu. Nakon fudbalske karijere glumio je u dva filma, "Mr. Firecul" i "Posljednja kap".

Pojavio se i u nekoliko televizijskih serija. David je poznat i u svijetu vinarstva, a 2008. godine osvojio je srebrnu medalju za svoje vino na međunarodnoj izložbi, prenosi Jutarnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije