Jet set

Honorari za doček Nove godine: Za noć do 100.000 evra

Honorari za doček Nove godine: Za noć do 100.000 evra
Honorari za doček Nove godine: Za noć do 100.000 evra

Kako je Nova godina pred vratima, sve nas polako obuzima prednovogodišnje ludilo i dobro raspoloženje. Dok će većina ovu noć proslaviti prosječno i ne doživjeti je tako spektakularno, mnogi se i te kako spremaju da otputuju na neko egzotično mjesto ili planinu. Međutim, za one koji će ostati vjerni svom gradu i za male pare ući u 2008. godinu, odlučili smo da saznamo gdje naši, vaši i njihovi poznati pjevači pjevaju za najluđu noć.

Dok ćemo mi potrošiti koju marku za doček, hranu, pićence, jelku i sve ono što će nam omogućiti što ljepši i veseliji doček, pjevači, koji te noći rade da bi nama bilo što veselije, svoj rad naplaćuju papreno. Honorari za nastup u najluđoj noći kreću se od nekoliko hiljada evra do 100.000 evra, koliko će dobiti Zdravko Čolić. Pročitajte za koliko će koja pjevačka zvijezda iz Srbije, Hrvatske i BiH ući bogatija u 2008. godinu.

Ubjedljivo najviše zaradiće Zdravko Čolić i Svetlana Ražnatović Ceca, koje očekuje po 100.000 evra. Čola će nastupiti na Trgu slobode u Novom Sadu, dok Ceca navodno još nije odlučila gdje će pjevati.

Prema nekim, istina - nezvaničnim podacima, upola manje, 50.000 evra, tražili su Seka Aleksić, koja će najluđu noć provesti u švajcarskoj diskoteci "Grodonija", i Selma Bajrami, za koju se još ne zna kojem će se carstvu privoljeti. Deset hiljadarki manje ispred Narodne skupštine u Beogradu sam će uzeti Vlado Georgiev te Haris Džinović, ali za dva nastupa u istoj noći, na beogradskom Trgu Republike i u KGPT-u. "Drugu ligu" po zaradama zatvaraju Aki Rahimovski i "Parni valjak", Jasmin Stavros i tri vokala "Bijelog dugmeta". Zabava narodnih masa u Domu mladih u Sarajevu otežaće "Valjak" za 33.000 KM, pri čemu imaju ugovoren i ljetni koncert. Stavros će pokupiti 32.000 evra (!), a Alen Islamović, Željko Bebek i Mladen Vojičić Tifa 30.000 KM. Potonji će biti glavna atrakcija na glavnom gradskom trgu u Baru.

Po 20.000 evra očekuju grupa "Van Gogh" (Narodna skupština u Beogradu) i Bajaga i "Instruktori" (Trg Republike u glavnom gradu Srbije). Pored "Flamingosa" (Narodna skupština u Beogradu), nešto skromniji su Aleksandra Radović i trubači Bobana Markovića, jer će uz Čolu zaraditi po 10.000 evra. U sarajevskom hotelu "Holiday Inn" u novogodišnjoj noći pjevaće Duško Kuliš i Žanamari Lalić. Njihov nastup organizatore će koštati oko 15.000 evra. Oko 15.000 KM od zainteresovanih ugostitelja u regionu navodno traži Armin Šaković. Desetak hiljada KM mogli bi zadjenuti za pojas Hanka Paldum (dvorana "Mirza Delibašić" u Sarajevu) i Sandi Cenov (plato "Skenderija" u Sarajevu).

Zanimljivo je da će 6.000 evra uzeti Esma Redžepova u Mostaru, a samo hiljadu evra manje u Donjem Vakufu, ako je vjerovati kuloarskim pričama, Adelisa Hodžić.

Šuška se da će između 7.000 i 10.000 KM "kaparisati" Amir Kazić Leo (dvorana "Mirza Delibašić"), Irina Kapetanović i "Storm" oko 4.000 KM (plato "Skenderija"), Jana 3.000 KM (sarajevski restoran "Bazeni")...

Honorar folk zvijezde Saše Matića zavisiće od prodatih ulaznica u diskoteci hotelskog kompleksa "Aqua" u Sarajevu.

Naš najpopularniji kantautor Dino Merlin još nije odlučio kako će dočekati Novu godinu. Ima pet ponuda: zovu ga da pjeva u Budvi, Beogradu, Cirihu... a postoji mogućnost da ipak Novu godinu dočeka sa svojom porodicom.

Na Trgu Krajine u Banjaluci gostovaće Ljubiša Stojanović Luis, banjalučki bendovi "Kart Blanš" i "Saund bit", te Marija Šestić, Jelena Šukalo i Aleksandar Makarić. Koliko će dobiti za svoje nastupe nismo uspjeli saznati.

Visinu honorara kriju "Crvena jabuka" (Šabac), Viki Miljković (Jagodina), "Hari Mata Hari" (Smederevo), Željko Joksimović (Zlatibor), Rizo Ruža (hotel "Bristol" u Mostaru)...

Slično je i sa hrvatskim zvijezdama.

Iako je većina njih još u oktobru dogovorila novogodišnje nastupe, nekolicina njih i dalje je "u pregovorima", bar tako tvrde menadžeri, koji se u zadnji tren svoje pulene trude ugurati na neko slavlje i tako se pohvaliti pokojom novogodišnjom gažom. Natali Dizdar, Jelena Radan, Hari Rončević i sestre Husar trenutno nemaju novogodišnji angažman, a da li je to zbog preopterećenosti, želje za privatnim dočekom ili činjenice da ih niko neće, nismo uspjeli saznati.

"Trenutno pregovaramo, znaćete sve na vrijeme", uobičajeni je odgovor u takvim slučajevima.

Prema saznanjima hrvatskih medija, ovogodišnji rekorderi su izvođači koji i tokom godine traže najveće iznose - Tompson, Severina, Džiboni i Oliver Dragojević; navodno će novogodišnjim dočekom svako od njih inkasirati oko 200.000 kuna (više od 50.000 KM). Najveće ovogodišnje iznenađenje svakako je Milo Hrnić, koji od ove godine za "obični" nastup traži 60.000 kuna, dok ostali izvođači za Novu godinu uglavnom udvostručuju uobičajena potraživanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije