Jet set

Harviju Vajnstajnu dijagnostikovana opaka bolest

Harviju Vajnstajnu dijagnostikovana opaka bolest
Foto: Instagram | Harviju Vajnstajnu dijagnostifikovana opaka bolest

Bivšem holivudskom producentu Harviju Vajnstajnu dijagnostikovana je hronična mijeloična leukemija, prenosi ABC News.

Vajnstajn se trenutno nalazi na liječenju ove vrste raka koštane srži.

Harvi, koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog silovanja, saznao je za svoju dijagnozu ranije ovog mjeseca, prenio je Njujork post.

Njegovi predstavnici su prvo negirali da ima rak, ali kasnije su oglasili zbog raznih spekulacija oko njegovog zdravstvenog stanja.

"Zabrinjavajuće je i neprihvatljivo da takva privatna i povjerljiva zdravstvena pitanja moraju postati subjekt javnog diskursa. Iz poštovanja prema privatnosti gospodina Vajnstajna, nećemo davati dalje komentare", rekli su njegovi predstavnici.

Podsjetimo, Vajnstajn je početkom septembra završio na hitnoj operaciji srca nakon što je osjetio bolove. Osim toga pati od dijabetesa, visokog krvnog pritiska, spinalne stenoze, vode u srcu i plućima, a borio se i s koronavirusom i upalom pluća.

Vajnstin je osuđen za silovanje i seksualni napad 2020. godine u Njujorku i osuđen na 23 godine zatvora. Te presude su poništene ovog aprila kada je apelacioni sud presudio da nije imao pravedno suđenje. Suočen je s mogućim ponovnim suđenjem kasnije ove godine.

U njegovoj žalbi, sud je naveo da su tužioci u ključnom #MeToo slučaju pozvali svjedoke čije optužbe nisu bile dio optužnice protiv njega.

On je takođe osuđen na 16 godina zatvora u zasebnom suđenju za silovanje u Kaliforniji, na šta je uložio žalbu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije