Horoskop

Pomračenje Mjeseca 18. septembra: Brzi krajevi koji će uzdrmati naše živote

Pomračenje Mjeseca 18. septembra: Brzi krajevi koji će uzdrmati naše živote
Foto: Pixabay/Ilustracija | Pomračenje Mjeseca 18. septembra: Brzi krajevi koji će uzdrmati naše živote

Osamnaestog septembra 2024. dešava se rijetko i posebno Super pomračenje Mjeseca.

Ovo će biti djelimično pomračenje, tako da ćemo i dalje moći da vidimo svijetao i moćan Mjesec na našem noćnom nebu.

Padajući na 23′ stepena Riba, ovo pomračenje Mjeseca ima temu prodora i završetaka. Nešto može doći do prekretnice u našim životima, ili možemo otkriti da je nešto osvijetljeno, omogućavajući nam da vidimo stvari koje ranije nismo vidjeli. Alternativno, možemo doći do tačke cjelovitosti, koja nam omogućava da prepoznamo cijelu priču ili ciklus svega kroz šta smo prošli.

Lunarna pomračenja obično zatvaraju vrata koja smo imali poteškoća da sami zatvorimo. Ponekad završeci koje donose nisu iznenađujući i jednostavno nas malo gurnu u pravcu kojem smo se već nadali.

U drugim slučajevima, međutim, mogu donijeti brze krajeve koji uzdrmaju naše živote na neviđene načine, piše atma.hr.

Pošto je ovo djelimično pomračenje Mjeseca i jedno od najslabijih pomračenja koje možemo da doživimo, za većinu nas kraj koji doživimo može biti onaj koji smo vidjeli da dolazi već neko vrijeme. Svaki napredak će nas takođe vjerovatno usmjeriti u pravcu zatvaranja, čak i ako se stvari u početku osjećaju neprijatno.

Uvijek vrijedi zapamtiti da pomračenja donose sudbonosne događaje i uvijek nas stavljaju tamo gdje treba da budemo, čak i ako nam se to u početku ne sviđa!

Pošto Ribama vlada voda, možda se u ovom trenutku osjećamo posebno emocionalno i osjetljivo. Šta god da se dešava pod ovim pomračenjem takođe može rezultirati dubokim i dugim periodom izlječenja, gdje ćemo morati da budemo strpljivi i da ostavimo vremena da se stvari regenerišu.

Energija Riba se kreće sporo dok djeluje na najdublje tkivo našeg bića, tako da postoji osjećaj da će za sve što se odvija trebati vrijeme da se obradi i svari.

Dobrodošli u novi ciklus pomračenja

Položaj Mjesečevih čvorova je ono što nam daje ciklus pomračenja. Od 2023. Mjesečevi čvorovi putuju u Ovna i Vagu, dajući nam pomračenja u ova dva znaka. Ali ova septembarska pomračenja ne padaju u liniju sa čvorovima, već u Ribama.

Ovo se dešava kada smo u prelaznoj tački. Sada završavamo pomračenja Ovan-Vaga i pripremamo se za ulazak u ciklus pomračenja Djevica-Riba.

Iako ovaj ciklus pomračenja Djevica-Riba neće zaista krenuti u akciju do sljedeće godine, ovo je naš prvi ukus onoga što dolazi.

Posljednji put smo doživjeli ciklus pomračenja Djevica-Riba u novembru/novembru 2015. – maju/maju 2017. godine, tako da možete da se sjetite tog vremena da vidite koje teme bi mogle da se pojave.

Zapamtite, nije da će se iste stvari ponoviti, ali o tome možete razmišljati kao o dostizanju nove evolucije onoga što vam se dešavalo u to vrijeme.

Iako je ovo pomračenje povezano sa pomračenjima koja smo imali u martu/martu i aprilu/aprilu ove godine, ono je više uvod u ono što predstoji za novi ciklus pomračenja Djevica-Riba, koji će trajati do februara/februara 2027.

Pomračenja Djevica-Riba imaju tendenciju da podstiču stvari koje se odnose na naše zdravlje, blagostanje i duhovnost. Uslovljeni smo da se fokusiramo na sitnije detalje i da se organizujemo. To je takođe veoma kreativan ciklus pomračenja koji može pokrenuti nove inovacije, inspiracije i vizije.

Imati Super Mjesec i pomračenje zajedno je rijetka i magična interakcija lunarne energije koja nam može omogućiti da osjetimo njenu moć! Puni Mjeseci, ali posebno Super Mjeseci, znaju kako da izvuku stvari iz nas, pa istaknite svoje intuitivne moći! Izvucite sve što više ne želite da zadržite.

Poslije ovog pomračenja Mjeseca u znaku Riba, 2. oktobra imamo pomračenje Sunca u znaku Vage. Ovo pomračenje je jače od ta dva i biće ono koje ćemo vjerovatno svi osjećati malo više, prenosi CdM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije