Horoskop

Danas je krvavi supermjesec: Šta nas čeka na poslu i u ljubavi

Danas je krvavi supermjesec: Šta nas čeka na poslu i u ljubavi
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Danas je krvavi supermjesec: Šta nas čeka na poslu i u ljubavi

Uvijek je moćan astrološki događaj kada Mjesec dostigne svoju punu fazu, osvjetljavajući skrivene aspekte života i naglašavajući završetak određenih procesa. Pun mjesec 17. oktobra 2024. je u Ovnu, vatrenom, aktivnom i dinamičnom znaku kojim vlada Mars.

Ovaj astološki događaj, zapravo zvan oktobarski pun mjesec, lovčev ili krvavi mjesec, označava prvi pun mjesec jesenje ravnodnevice i obećava da će u život svakog od nas unijeti dio energije, odlučnosti i potrebe da nešto uradi, kaže ruska astrološkinja Marina Skadi Sokolova.

Karakteristike i uticaj

Ovan je prvi znak Zodijaka, povezan sa inicijacijom, aktivnošću i vođstvom. Pod uticajem Marsa, Ovan simbolizuje istrajnost, želju da pobijedi i bude prvi, ne plaši se da rizikuje i preuzima odgovornost. Kod žena u ovom znaku jači su svi ti kvaliteti, što se može manifestovati željom da se brzo rješavaju zadaci, donose važne, možda čak i impulsivne odluke.

Glavno značenje punog mjeseca u Ovnu jeste želja za samopouzdanjem, nezavisnošću i akcijom. Tokom ovog perioda, mnogi ljudi će osjetiti unutrašnji poziv da preduzmu odlučne korake, da promijene svoj život, da započnu nove projekte, čak i ako na prvi pogled izgleda rizično ili preuranjeno.

Pun mjesec u Ovnu takođe može uticati na lične i poslovne odnose. Ovan simbolizuje individualizam i želju za liderstvom, tokom ovog perioda mogući su sukobi u vezi sa borbom za moć, međusobnim nerazumijevanjem ili nespremnošću na kompromis. To se posebno može odnositi na one parove u kojima jedan od partnera teži da dominira.

Za veze ovo vrijeme može biti test snage, kada će oba partnera pokušati da odbrane svoje pozicije. Oni koji mogu da prebrode ovaj period poštujući lične granice onog drugog postaće jači. Ipak, za neke pun mjesec u Ovnu može da postane tačka poslije koje će početi značajne promjene u odnosima, sve dok se ne završe.

Na profesionalnom planu, pun mjesec u Ovnu takođe može biti važan događaj. Ovaj znak uvijek simbolizuje inicijativu i liderstvo, tako da je ovo odlično vrijeme za one koji su spremni da se dokažu, preuzmu nove obaveze ili napreduju u karijeri. Pod uticajem energije Ovna osjećamo želju za samostalnošću, želju da započnemo nešto novo, možda čak da razmislimo o promjeni posla ili pokretanju sopstvenog posla.

Međutim, vrijedi zapamtiti da preterana žurba i želja za trenutnim rezultatima mogu igrati protiv vas. Važno je održavati ravnotežu između impulsivnosti i planiranja kako ne biste došli u situaciju da brze akcije dovedu do negativnih posljedica.

Što se tiče zdravlja, znak Ovna asocira na glavu, lice i gornji dio tijela, pa je za vrijeme punog Mjeseca u ovom znaku vrijedno obratiti pažnju na ove dijelove tijela. Moguće su glavobolje, migrene, upale, povećana nervoza. Važno je pratiti svoje emocionalno stanje, jer stres može brzo da pređe u fizičke simptome.

Da biste izbjegli negativne posljedice, korisne su tehnike opuštanja - joga, meditacija, fizičke vježbe na svježem vazduhu. Mars, vladajući Ovnom, voli aktivnost, pa će sport i fizička aktivnost biti odličan način za ublažavanje napetosti u ovom periodu, piše "Sensa", a prenosi Ona.rs.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije