Vizuelna umjetnost

Vremeplov digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Trebinju

Vremeplov digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Trebinju
Foto: Kulturni centar Trebinje/Ustupljena fotografija | Vremeplov digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Trebinju

TREBINJE - Izložba digitalnih kolaža autorke Ane Vejin Bejat pod nazivom "Metafora, san" biće otvorena 22. avgusta u galeriji Кulturnog centra Trebinje sa početkom u 20 časova.

Kako saopštavaju iz Kulturnog centra Trebinje, riječ je o dvadesetak digitalnih kolaža nastalih u čast Trebinju.

"Кoristeći se fotografijama iz lične arhive kao i starim razglednicama Trebinja, koje mi je velikodušno ustupio gospodin Zoran Tadić, kreirala sam ovih dvadeset kolaža tako da čine svojevrsnu fuziju Trebinja nekada i sad", izjavila je Ana Vejin Bejat.

Ova umjetnica je odrasla u Trebinju gdje se i školovala, a tokom godina rada i obrazovanja stekla je više nagrada i priznanja.

"Vremeplov preko starih razglednica i fotografija nam ukazuje na to koliko se naš voljeni grad izmijenio, izgradio i nadogradio. Кljučna stvar ovog rada je estetika, ljepota kompozicije i stvaranje vizuala koji će ostati urezan u sjećanju publike na ovaj divan grad", dodala je autorka izložbe.

Ana Vejin Bejat trenutno radi na poziciji asistenta na Katedri za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, a "Metafora, san" je njena prva samostalna izložba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije