Vizuelna umjetnost

Večeras počinje Pozorišni akademski festival

Večeras počinje Pozorišni akademski festival
Foto: Pixnio | Večeras počinje Pozorišni akademski festival

​BANJALUKA - Treći Pozorišni akademski festival (PAF) u organizaciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Centra za vizuelnu umjetnost počeće večeras u novootvorenom Studentskom kulturnom centru u Univerzitetskom gradu.

Producent Festivala Sonja Đurić izjavila je "Srni" da PAF već tri godine okuplja studente dramskih i srodnih umjetnosti akademija i fakulteta iz cijelog regiona, pružajući im priliku za razmijenu znanja, iskustava i vještina, kao i stvaranje novih umjetničkih vrijednosti.

"PAF promoviše mlade pozorišne umjetnike, uz podsticanje intenzivnije saradnje i jačanje veza između Akademije umjetnosti i sličnih obrazovnih institucija iz okruženja", istakla je Đurićeva.

Ona je dodala da je na adresu PAF-a pristigao veliki broj prijava, kao i da će banjalučka publika u takmičarskom program Festivala imati priliku da pogleda sedam predstava.

Prema njenim riječima, na Festival će po prvi put doći i profesori poznatog Ruskog državnog instituta za pozorišnu umjetnost iz Moskve.

"Kao na prethodnim izdanjima potrudili smo se da i ovaj PAF bude dostupan svima, te je ulaz na sve programske sadržaje slobodan. Ovim putem pozivam sve ljubitelje pozorišne umjetnosti i umjetnosti uopšte, da nam se pridruže u Studentskom kulturnom centru i uživaju u sadržajima trećeg PAF-a", poručila je Đurićeva.

Festival će trajati do nedjelje, 30. juna.

Studentski kulturni centar sinoć je svečano otovren u Univerzitetskom gradu u Banjaluci u koji je uloženo je 2.300.000 KM iz kapitalnih investicija Vlade Republike Srpske.

Studentski kulturni centar namijenjen je prvenstveno studentima koji dobijaju prostor za održavanje kulturnih manifestacija poput pozorišnih predstava, filmskih projekcija, izložbi, promocija i drugih važnih kulturnih događaja, prenosi "Srna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije