Vizuelna umjetnost

Otvorena tradicionalna likovna kolonija u Vlasenici

Otvorena tradicionalna likovna kolonija u Vlasenici
Foto: Srna | Otvorena tradicionalna likovna kolonija u Vlasenici

VLASENICA - Tradicionalna Likovna kolonija "Birač" danas je otvorena u Vlasenici, a okupila je slikare iz Republike Srpske i Srbije koji će narednih dana slikati ljepote ovog kraja.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Bojana Bošković izjavila je novinarima da je ovo 21. Kolonija u kojoj će vrsni umjetnici slikati ljepote Vlasenice i regije Birač.

"Slike sa ove kolonije biće izložene u Kulturnom centru, gdje će ih posjetioci moći pogledati od 7 do 15 časova. Ova umjetnička djela kasnije će biti poklanjana gostima koji dolaze u Vlasenicu", navela je Boškovićeva, prenosi Srna.

Dragana Piroški iz Beograda rekla je da je u Vlasenici čest gost i da joj je jako lijepo na Likovnoj koloniji "Birač".

"Oduševljena sam novom crkvom. Uradiću dvije slike, jednu u magli, a jednu u sunčanoj varijanti, kao i još neki predio iz Vlasenice", navela je Piroški.

Jovanka Bekvalac iz Novog Sada izjavila je da joj je u Vlasenici divno, da je oduševljena toplinom dočeka i da voli doći u ovaj dio Republike Srpske.

"Slikam spomenik poginulim borcima iz lokalnog parka tehnikom ulje na platnu, a biće još motiva do kraja kolonije", istakla je Bekvalčeva.

Iz Bačke Palanke u Vlasenicu je stigao umjetnik Žarko Đukić koji je rekao novinarima da je druženje neizostavni dio ove manifestacije, koja je spojila mlade i iskusne umjetnike.

"Ima ovdje mladih umjetnika koji se dopunjavaju sa nama, uče od starijih", izjavio je Đukić.

Likovna kolonija trajaće do 20. oktobra.

Organizatori su Kulturni centar i Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom opštine Vlasenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije