Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba "Rodoljublje srpskog pera"

Otvorena izložba "Rodoljublje srpskog pera"
Foto: Srna | Otvorena izložba "Rodoljublje srpskog pera"

ZVORNIK - U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik otvorena je danas izložba knjiga pod nazivom "Rodoljublje srpskog pera", povodom 15. septembra - Dana srpskog jedinstva slobode i nacionalne zastave.

U ovoj ustanovi je rečeno da je cilj izložbe isticanje značaja rodoljubive književnosti u očuvanju nacionalnog identiteta, istorije i kulture kod Srba.

"Izložene pjesme inspirišu ljubav prema otadžbini, podsjećaju na važnost slobode i jedinstva, te promovišu patriotske vrijednosti kroz srpsku poeziju", rekao je bibliotekar Željko Nikolić, prenosi Srna.

Istim povodom za učenike Osnovne škole "Sveti Sava" Zvornik organizovano je predavanje "Simboli slave: Srpske zastave kroz istoriju".

Nikolić je rekao da je na predavanju istaknut dublji uvid u značaj i istorijsku ulogu srpskih zastava kao simbola nacionalnog ponosa, jedinstva i slave.

On je dodao da su učenici imali priliku da saznaju kako su se zastave mijenjale kroz istorijske periode, njihovu simboliku u različitim društvenim i političkim kontekstima, kao i njihov uticaj na očuvanje nacionalnog identiteta i patriotizma.

Izložba će biti otvorena sedam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije