Vizuelna umjetnost

Otvoren festival crteža i muzike u Prijedoru

Otvoren festival crteža i muzike u Prijedoru
Foto: Srna | Otvoren festival crteža i muzike u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru je večeras otvoren festival crteža i muzike koji je okupio sedam studenata Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Direktor Galerije "Sreten Stojanović" Boris Eremić izjavio je novinarima da je festival jedinstven po tome što su ovdje studenti i njihovi mentori.

"Studenti stvaraju sedam dana u galeriji i to je interakcija sa publikom. Galerija, praktično, bude jedna kreativna oaza u Prijedoru", rekao je Eremić.

On je podsjetio da je festival pokrenuo dugogodišnji direktor Galerije Tihomir Ilijašević.

"Na nama je da ga nastavimo, da se trudimo maksimalno da održimo priču o Prijedoru, gradu slikara", poručio je Eremić, prenosi "Srna".

Tema ovogodišnjeg, 17. festivala, je pastel i u toj tehnici će svoje radove u prostoru Galerije i pred očima Prijedorčana stvarati studenti beogradske Akademije primenjenih umetnosti Petar Šubarević, Dunja Stojiljković i Natalija Pantelić uz podršku mentora, profesora Desimira Denića.

Sa Akademije umjetnosti iz Banjaluke na festivalu će učestvovati studenti Danilo Pauković, Omer Karadžić, Nataša Bubalo i Katarina Bursać.

Budući da festival ima i muzički dio, u ponedjeljak, 24. juna, u prostoru Galerije koncert će održati mecosopran Ljubica Vraneš uz klavirsku pratnju Lazara Marića.

Svečano zatvaranje festivala i otvaranje izložbe crteža nastalih tokom festivala biće održano u četvrtak, 27. juna. Iste večeri predviđen je i koncert tenora Ermina Ašćerića uz klavirsku pratnju Nine Fuštar.

Festival je dio programa "Prijedorsko ljeto".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije