Vizuelna umjetnost

Izložba video radova Nenada Nedeljkova u KC Trebinje

Izložba video radova Nenada Nedeljkova u KC Trebinje
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba video radova Nenada Nedeljkova u KC Trebinje

TREBINJE - Izložba video radova Nenada Nedeljkova naziva "Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo" biće otvorena 1. septembra u galeriji Kulturnog centra Trebinje sa početkom u 20 časova.

Kako saopštavaju iz Kulturnog centra Trebinje, postavku ovog multimedijalnog umjetnika iz Zrenjanina čine radovi iz četiri segmenta: "Izvan područja", "Studija 2", "Rastezanje svakodnevnice" i "Noć za izgubljenog".

"Baveći se ljudskim tijelom kao okosnicom svih svojih radova, koristeći se kombinovanim tehnikama i multimedijalnim pristupom, prodire u samu srž ljudskog bića. Bilo da govori o tijelu kao, s jedne strane, potrošnom, a s druge strane tako moćnom i savršenom skladu, odnosno njegovoj strukturi, Nedeljkov postavlja pitanje povezanosti tijela sa onim nevidljivim, neshvatljivim i mističnim dijelom, psihom, dušom i umom", zapisala je Anja Marković, istoričarka umjetnosti.

Ona dodaje da umjetnik postavlja pitanja da li je tijelo zaista ogledalo našeg unutrašnjeg stanja, šta je realnost i šta je to što čini da je mi kao memoriju kreiramo prema sebi.

Nenad Nedeljkov je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, te je postdiplomske studije završio na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije