Vizuelna umjetnost

Izložba učesnika Kampusa za fotografiju i savremenu umjetnost

Izložba učesnika Kampusa za fotografiju i savremenu umjetnost
Foto: Srna | Izložba učesnika Kampusa za fotografiju i savremenu umjetnost

TREBINJE - U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je priređena završna izložba učesnika četvrtog Kampusa za fotografiju i savremenu umjetnost "Superekspoužer" (Superexposure), koji je ove godine okupio 15 studenata iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Kampus je organizovao Kulturni centar Trebinje, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, grada Trebinja i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Osim završene izložbe učesnika Kampusa, otvorena je i tematska izložba fotografije, postera i rizografike koja se održava u okviru projekta "Blending", koji je podržao Unesko u okviru projekta "Kultura i kreativnost za zapadni Balkan" finansiranog od EU, saopšteno je iz Kulturnog centra Trebinje.

Direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković rekao je da projekat povezuje četiri festivala - "Superekspoužer" u Trebinju, konferenciju kreativnih medija u Novom Sadu, Fluid dizajn forum na Cetinju i Pop-ap u Sarajevu.

"To su četiri festivala veoma značajna za mlade umjetnike. Ovo umrežavanje će doprinijeti jednoj vrsti regionalne snage koju možemo da udahnemo, prije svega, mladim umjetnicima", rekao je Vuković.

On je dodao da svaki učesnik čiji je rad izložen u okviru projekta "Blending" dobija sertifikat o učešću na izložbi, a priznanja dobijaju tri najbolja rada na izložbi po mišljenju stručnog žirija.

Profesor Branimir Karanović rekao je da su pristigle 43 prijave, od kojih je 25 serija i 30 pojedinačnih fotografija na temu Bubble/Mjehur.

Prvu nagradu dobila je Marija Dupovkina, drugu nagradu Teodor Kopicl, a treću Milana Milovanov.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije