Vizuelna umjetnost

Izložba djela koja reflektuju savremene izazove i pitanja

Izložba djela koja reflektuju savremene izazove i pitanja
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba djela koja reflektuju savremene izazove i pitanja

​SARAJEVO - Izložba "Female Art Rising" trebalo bi da bude otvorena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH 18. septembra, s početkom u 18 časova, u sklopu istoimenog festivala.

Organizatori navode da izložba povećava vidljivost mladih bosanskohercegovačkih autorica i autora te podstiče umrežavanje i saradnju unutar regionalne i međunarodne umjetničke zajednice. 

"Kroz ovu izložbu posjetiteljke i posjetioci će imati priliku da se susretnu s djelima koja reflektuju savremene izazove i pitanja, dok istovremeno slave kreativnost i inovativnost žena u umjetnosti. Ova privremena postavka koja funkcioniše kao prostor za dijalog i razmjenu ideja omogućava posjetiteljkama i posjetiocima da se povežu s umjetničkim djelima na dubljem nivou i promišljaju o njihovoj suštini i značenju", dodali su iz organizacionog tima.

Navode da ova izložba nastoji ostvariti trajni uticaj na umjetničku scenu i društvo u cjelini.

"Izložba ističe važnost inkluzije, jednakosti, rodne ravnopravnosti i slobode izražavanja te podstiče dijalog kao jedan od značajnih koraka za suočavanje i rješavanje problema savremenog doba, a biće otvorena do 21. septembra", zaključili su organizatori.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije