Vizuelna umjetnost

Izložba "Kolaži" Milane Kosanović u Novom Gradu

Izložba "Kolaži" Milane Kosanović u Novom Gradu
Foto: Ustupljena fotografija | Izložba "Kolaži" Milane Kosanović u Novom Gradu

NOVI GRAD - Izložba "Kolaži" mlade Prijedorčanke Milane Kosanović biće otvorena u galeriji Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad 17. jula, s početkom u 20 časova.

Kosanovićeva je član Udruženja likovnih umjetnika Prijedor (ULUP) i tamošnjoj publici se već predstavila ovom izložbom tokom septembra i oktobra prošle godine, a u sklopu projekta "Prva izlagačka sezona ULUP-a".

"Kolaž, kao medijum koji posreduje u transformacijskim procesima Milanine umjetničke misli čini polje likovne igre promišljanja i stvaralačke rekonstrukcije materijalnog koje uobličava entitet podsvijesti autora... Nova stvarnost se sastoji od fizičkih intervencija rezanja, uklapanja, crtanja, probadanja, prišivanja na prethodnim grafičkim otiscima... Na taj način nastaju razgovori s Milaninim intimnim likovnim svjetovima, tako neusiljeni, skoro molitveno. U fizičkom kontaktu sa njenim djelima, mislimo naglas istovremeno budni u snu", riječi su teoretičarke umjetnosti Darie Vujasin o radu Kosanovićeve.

Milana Kosanović rođena je 18. februara 1998. godine u Bijeljini. Gimnaziju u Prijedoru završila je 2016. godine, a osnovne akademske studije upisala je na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, gdje je u klasi profesora Milana Krajnovića (grafički odsjek) studiranje na Akademiji okončala 2021. godine.

Zainteresovani izložbu mogu pogledati do 6. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije