Vizuelna umjetnost

Hercegovački umjetnici predstavili 27 radova

Hercegovački umjetnici predstavili 27 radova
Foto: Ustupljena fotografija | Hercegovački umjetnici predstavili 27 radova

TREBINJE - Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" organizovalo je na Trgu slobode u centru Trebinja tradicionalnu, dvanaestu po redu, godišnju izložbu 27 radova, čiji su autori umjetnici sa svih hercegovačkih prostora i šire.

Prema riječima Snježane Domazet, članice i jedne od osnivača Udruženja, u pitanju je izložba koja iz godine u godinu dobija na kvalitetu, ali se i članstvo u Udruženju iz godine u godinu proširuje.

Ona napominje da su samo u ovoj godini dobili pet novih članova, od kojih je jedan sa počasnim statusom, a radi se o Mišu Vemiću iz Nikšića, poznatom i afirmisanom umjetniku, što je, kako kaže, samo viša čast Udruženja da ga prime kao člana.

"Što se, pak, same izložbe tiče, ona je i ove godine izuzetno kvalitetna, a izloženi radovi su vrlo raznovrsni, rađeni različitim tehnikama: akvarel, kombinovanim, akril na platnu, mada nemamo izložene radove svih članova Udruženja iz prostog razloga što su neki od naših umjetnika, sticajem okolnosti, odsutni", navela je Domazetova.

Izložbu je otvorila Slađana Skočajić, načelnica Odjeljenja za kulturu grada Trebinja, ističući da Udruženje "Milorad Ćorović" nije samo udruženje, nego i jedna dobra, kvalitetna, stabilna zajednica koju čine umjetnici koji su studirali na trebinjskoj Akademiji likovnih umjetnosti, a godinama su im se pridruživali i drugi umjetnici.

"U toku svih godina njihovog postojanja svake godine nas iznenade pojačanjem i jednim kvalitetom koji je očigledan, jer sinergija koju čine ovi umjetnici i Akademija likovnih umjetnosti u kontinuitetu daju ovo što imamo sada, pokazujući činjenicu da su oni pohađali dobru školu, ali je i činjenica da oni svojim radom i djelovanjem u ovom udruženju daju toj ustanovi jedan dodatni kvalitet, daju imidž, daju renome", kazala je Skočajićeva.

Ona je dodala da je kao dokaz dobrog i kvalitetnog rada Akademije, ali i uslova koje pruža grad Trebinje, najbolji pokazatelj taj što imaju više studenata nego što kvota to potražuje, jer ove godine dolaze studenti iz 11 gradova regiona, uz nadu da će svi biti primljeni.

Ona je poželjela umjetnicima da nastave da stvaraju sigurnom četkicom te da uljepšaju grad i da inspiraciju i dalje  nalaze u Hercegovini.

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" postoji od  2013. godine i broji oko 40 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije