Vizuelna umjetnost

Bacio u đubre limenke piva koje su bile dio izložbe (VIDEO)

Bacio u đubre limenke piva koje su bile dio izložbe (VIDEO)
Foto: Screenshot/Instagram | Bacio u đubre limenke piva koje su bile dio izložbe (VIDEO)

Misleći da se radi o smeću, domar muzeja LAM u holandskom gradu Lise bacio je prazne limenke piva za koje se ispostavilo da su, u stvari, dio izložbe.

Holandski muzej uspio je da spasi umjetničko djelo pa je sada izložba "Svi dobri trenuci koje smo proveli zajedno", francuskog umjetnika Aleksandra Laveta, ponovo potpuna.

Iako umjetničko djelo na prvi pogled zaista izgleda kao dvije ulubljene prazne limenke piva, kada se pažljivije prouči vidi se da se radi o veoma precizno ručno oslikanim limenkama što je "zahtijevalo mnogo vremena i napora da se stvori".

Domar muzeja, međutim, nije uvidio njihovu umjetničku vrijednost i, vidjevši ih izložene u liftu, bacio ih je u kantu za đubre.

Portparolka muzeja Froukje Buding rekla je za AFP da muzej često postavlja umjetnička dela na neočekivanim mjestima, pa su limenke tako završile u liftu.

"Pokušavamo da iznenadimo posjetioce", dodala je Buding.

Kad se vraćala sa pauze, kustoskinja Eliza van den Berg primijetila je da su limenke nestale. Pronašla ih je u kanti za đubre i to tačno prije nego što je trebalo da budu i ispražnjene.

Istakla je da ne osuđuju potez domara: "Samo je radio svoj posao", prenosi RTS.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAM museum (@lam_museum)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije