Pozornica

Zvaničnici čestitali "Banjalučankama"

Zvaničnici čestitali "Banjalučankama"
Foto: Ustupljena fotografija | Zvaničnici čestitali "Banjalučankama"

BANJALUKA – Ženski kamerni hor "Banjalučanke" iz Banjaluke osvojio je zlatnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike na renomiranom 13. Internacionalnom takmičenju horova "Muzika eterna Roma".

Čestitke povodom osvajanja zlatne medalje i predstavljanja Srpske u najboljem svjetlu danas su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Predsjednik Srpske je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da je nagrada osvojena u kategoriji tradicionalne muzike, gdje su "Banjalučanke" još jednom u najboljem svjetlu predstavile kulturno stvaralaštvo Republike Srpske.

"U vremenu koje dolazi želim vam da nastavite da nižete uspjehe, promovišući na najbolji način tradiciju i muzičko stvaralaštvo srpskog naroda u svijetu, i da nastavite da nas činite ponosnim", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku ženskom kamernom horu "Banjalučanke" i dirigentu Mladenu Matoviću povodom osvajanja zlatne medalje na Internacionalnom takmičenju horova u Rimu, ističući da su pokazali izuzetne muzičke vještine.

Cvijanovićeva je čestitala horu na uspjehu ostvarenom u kategoriji tradicionalne muzike na renomiranom 13. Internacionalnom horskom takmičenju u Italiji, gdje su se predstavili odabranim kompozicijama savremenih autora domaće horske literature.

"Sa željom da i u narednom periodu nastavite da nižete uspjehe i značajna priznanja na domaćoj i internacionalnoj horskoj sceni i promovišete bogato kulturno stvaralaštvo našeg naroda, na ponos Banjaluke i Republike Srpske, srdačno vas pozdravljam", navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, čestitao je na osvajanju medalje i zahvalio se za sve što rade za Banjaluku, kazvaši da je Banjaluka ponosna na njihov uspjeh.

"Naš Ženski kamerni hor “Banjalučanke” uz dirigentsku palicu Mladena Matovića osvojio je zlatnu medalju na 13. internacionalnom horskom takmičenju u Rimu.

Grad Banjaluka je ponosan na vas i vaš uspjeh. Hvala vam što naš grad i Republiku Srpsku predstavljate dostojno i u najljepšem svjetlu širom svijeta", naglasio je Stanivuković.

Hor "Banjalučanke" nastupio je kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH na ovom licenciranom međunarodnom takmičenju, koje je u festivalskom i takmičarskom programu okupilo horove iz Italije, Malezije, Kine, Bugarske, Belgije i Poljske.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije