Pozornica

Zatvoren pozorišni dio Festivala dječijih predstava Trebinje

Zatvoren pozorišni dio Festivala dječijih predstava Trebinje
Foto: Vesna Duka | Zatvoren pozorišni dio Festivala dječijih predstava Trebinje

TREBINJE - Predstava "Mjesečeva šuma" u izvođenju Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja, zatvorila je u Domu mladih u Trebinju pozorišni dio Festivala dječijih predstava, iako za desetak dana slijedi zvanična završnica izložbom dječijih radova.

U "Mjesečevoj šumi", za koju je tekst napisao i režirao Željko Milošević uživalo je veliki broj mališana u prepunoj sali Doma mladih, gdje su mladi trebinjski glumci ostvarili izvanrednu interakciju sa najmlađom publikom.

Željko Milošević ističe da u predstavi prikazuju svijet u kome u potpunom skladu žive priroda i stanovnici, što predstavu čini edukativnom, jer u svojoj potki ima ekološku priču,  ali je to, kako kaže, istovremeno i priča o potrebi zajedništva i drugarstva.

"Ovo je ekološka priča, o vođenju računa o svemu što nas okružuje, potrebi spasavanja životne okoline, ali je to i priča o empatiji, naš mali doprinos da ukažemo na potrebu da pomognemo, da primijetimo da nekome treba podrška, pomoć", kaže on.

Ističe da je predstava urađena na zanimljiv način, da i djeca mogu da učestvuju u njoj.

Mjesečeva šuma je do sada izvođena u Istočnom Sarajevu, Sokocu, Bileći, Palama, ali je mala publika u Trebinju prvi put gledala upravo na ovom festivalu.

"Predstava sa dosta igre, zabave, interakcije, djeci se jako svidjela, a namijenjena je za uzrast od četiri do deset godina, iako dosadašnje iskustvo govori da je dobro prate i godinu mlađi, ali i dvije godine stariji, pa je čak interesantna i za nastavnike i roditelje", kaže Milošević.

Tokom četiri festivalska dana, u Domu mladih u Trebinju su prikazane predstave za djecu pozorišta iz Mostara, Podgorice, Tuzle i Trebinja, a, kako je predviđeno programom, 18. juna će biti organizovana izložba radova najmlađih na temu odgledanih predstava na ovogodišnjem festivalu.

Ovo je 14. Festival dječijih predstava koji uspješno organizuje Dom mladih Trebinje uz podršku Grada Trebinja i brojnih sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije