Pozornica

Za kraj SFF-a: "Adriatique @ Eternal Flame" 23. avgusta u Titovoj ulici

Za kraj SFF-a: "Adriatique @ Eternal Flame" 23. avgusta u Titovoj ulici
Foto: Ustupljena fotografija/Visit Sarajevo | Za kraj SFF-a: "Adriatique @ Eternal Flame" 23. avgusta u Titovoj ulici

SARAJEVO - Spektakularan događaj "Adriatique @ Eternal Flame" očekuje sve posjetioce 23. avgusta ispred Vječne vatre u Sarajevu, najavljeno je na konferenciji za medije organizovanoj povodom predstavljanja ovog muzičkog performansa.

Događaj su najavili Renad Čelik, direktor festivala "Garden of Dreams", Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo i Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS, te pozvali ljubitelje dobre muzike i zabave da Sarajevo film festival (SFF) bude zatvoren u najboljem svijetlu.

"Želimo poslati lijepu sliku Sarajeva a pred nama je spektakl s puno vizuelnih efekata koji će uz dobru muziku pojačati magiju grada. Događaj će biti snimljen i distribuiran medijskim kanalima te očekujemo desetine miliona pregleda, uz pedeset hiljada posjetilaca koji će spektakl pratiti uživo u Titovoj ulici", izjavio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.

Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS, napomenuo je da su vrhunski natupi Solomuna i Artbata proteklih godina idealna uvertira za jedinstveni događaj Adriatique @ Eternal Flame koji će učiniti dodatnu promociju destinacije Sarajeva. "Hvala kreativnim i mladim ljudima, ogranizatorima Garden of Dreams muzičkih događaja koji su Sarajevo pozicionirali u centar kulturnih dešavanj u regionu", poručio je Magoda.

Renad Čelik, direktor festivala "Garden of Dreams", rekao je da posjetioce očekuje vrhunska muzika i audio vizuelni šou koji će se prožimati kroz cijelu Titovu ulicu.

"Događaj počinje od 18 časova i svi ste dobrodošli", kazao je Čelik.

Titova ulica u Sarajevu 23. avgusta od 15 časova će biti zatvorena za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije