Pozornica

U režiji Nikole Pejakovića: "Celo telo tu me boli" ponovo na daskama "Jazavca"

U režiji Nikole Pejakovića: "Celo telo tu me boli" ponovo na daskama "Jazavca"
Foto: Aleksandar Čavić | U režiji Nikole Pejakovića: "Celo telo tu me boli" ponovo na daskama "Jazavca"

BANJALUKA - Predstava "Celo telo tu me boli", po kojoj je Gradsko pozorište "Jazavac" postalo prepoznatljivo, na daskama ove kuće biće ponovo odigrana 20. septembra od 20 časova.

Predstava je nastala po komadu "Lekcija" Ežena Joneska, adaptaciju i režiju potpisuje Nikola Kolja Pejaković, dok uloge ostvaruju Nikolina Friganović (pored Friganovićeve, nastupala je i Anja Ilić), Ljubiša Savanović i Velimir Blanić.

Scenografiju i kostimografiju potpisala je Vladana Trnić.

"Izabrali smo Joneskovu 'Lekciju' da nam bude povod za jednu našu priču, priču o našem svakodnevnom teatru apsurda: na ulicama, na poslu, na TV-u, svuda… Mi više ne idemo u pozorište da bi vidjeli pozorište, ono je svakodnevno pred našim očima, ludo, nezaboravno i totalno apsurdno. Naša stvarnost je apsurdnija od Joneskovovog svijeta i zato ćemo tu stvarnost da utkamo u njega. Glupost i bahatluk vlada, a običan svijet, normalan svijet, pati. Možemo se samo gorko nasmijati na to. Mi, u pozorištu, nemamo iluzija da će se stvari promijeniti, biće samo još gore i blesavije i zato biramo smijeh kao izlaz, jedini izlaz iz ovog teatra apsurda koji se zove svijet i Republika Srpska u njemu", zapis je Nikole Kolje Pejakovića, koji je takođe birao muziku za predstavu.

Podsjećamo, Nikola Kolja Pejaković tekst "Celo telo tu me boli" podstavio je i u beogradskom "Teatru na brdu" u oktobru 2019. godine, a i ova predstava, poput originalne banjalučke, takođe uspješno igra i puni sale prethodne četiri i po godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije