Pozornica

U nedjelju Vidovdanska smotra folklora u Maslovarama

U nedjelju Vidovdanska smotra folklora u Maslovarama
Foto: Ustupljena fotografija | U nedjelju Vidovdanska smotra folklora u Maslovrama

KOTOR VAROŠ - Tradicionalna Vidovdanska smotra folklora i ove godine biće održana u najvećoj kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Maslovare.

Manifestacija koja svake godine okuplja veliki broj učesnika, ali i građana održaće se u nedjelju 30. juna sa početkom od 17 časova.

Organizator ove smotre je Kulturno umjetničko društvo "Brio- rudar" Maslovare koje okuplja  djecu i odrasle i doprinosi da se ovim kotorvaroškom selom ponovo čuje pjesma i igra.

"Ove godine imamo deset učesnika, koji dolaze iz raznih dijelova Republike Srpske. Ovom prilikom pozivamo sve građane da nam se u nedjelju pridruže u smotri koja će prije koncerta proći ulicama Maslovara, a nakon toga na školskom igralištu održaćemo koncert na kome će građani moći da uživaju u raznim igrama kako iz naših krajeva, tako i onih koje svoje porijeklo vode iz svih dijelova Srbije", kazali su organizatori.

Naime, Kulturno umjetničko društvo "Brio rudar" Maslovare ponovo je obnovljeno 2016. godine, i to nakon 46 godina. Prvobitno je počelo sa radom 1937. godine i tada je brojalo veliki broj članova, međutim sa radom je prestalo 1970. godine, a nakon 46 godine Sredo Bogdanić odlučio je da ponovnim otvaranjem oživi Maslovare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije