Pozornica

U DP RS bogat program drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu

U DP RS bogat program drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu
Foto: Ustupljena fotografija/Dječije pozorište Republike Srpske | U DP RS bogat program drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu

BANJALUKA - Predstava "Beskrajna priča" Malog pozorišta za djecu "Duško Radović" iz Beograda odigrana je danas sa početkom u 10 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), u okviru 23. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu.

Iz DP RS saopštavaju da je riječ o komadu u režiji Ane Tomović, koji donosi priču o Bastijanu, dječaku koji doživljava veliku emocionalnu krizu zbog gubitka majke.

"Ova priča predstavlja borbu za tananu dječiju dušu - onu koja se ne smije prepustiti velikoj Tuzi i koja ostavlja nadu da je moguće promijeniti teške okolnosti i izboriti se sa nadmoćnim neprijateljem", naveli su organizatori.

Radionica sa Aleksandrom Čvorović pod nazivom "Pjesmojed" održana je na Maloj sceni nacionalnog teatra za mališane od 11 časova.

Za kraj dana je planirano izvođenje komada "Metamorfoza" pozorišta za djecu "Arlekino" iz Rumunije sa početkom od 18 časova.

"Ova predstava je umjetnički izraz koji obuhvata različite oblike stvaralaštva, uključujući muziku, ples, pantomimu i simboliku, kao i manipulaciju i animaciju lutaka i predmeta", pojašnjeno je Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Za utorak, 15. oktobar, od 13 časova na Maloj sceni DP RS najavljeno je igranje predstave "Avanture vilenjaka za reciklažu" Tetara "Paolo Avataneo" iz Torina, Italija, a od 18 časova na Velikoj sceni biće odigrana predstava "Ronja, razbojnikova kći" Teatra za djecu i mlade iz Skoplja, Sjeverna Makedonija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije