Pozornica

"Tigrić Tika" nova predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske

"Tigrić Tika" nova predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | "Tigrić Tika" nova predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske

BANJALUKA - Premijera predstave "Tigrić Tika" u režiji Jovana Carana biće održana u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) u subotu sa početkom u 18 časova.

Kako je saopšteno iz DP RS, predstava je namjenjena urastu od tri i više godina i rezultat je namjere da nacionalni teatar još jednim naslovom obraduje mališane koji se sa ovakvim nježnim pričicama susreću u najranijem djetinjstvu.

"Hrabrost jednog malog tigra da pronađe doktora Sovu koji treba da izliječi njegovu mamu i avanture kroz koje Tigrić Tika mora da prođe na tom velikom putu.., sasvim sigurno će oduševiti dječake i djevojčice, od kojih će mnogima, upravo ovakva predstava biti i prvi susret sa Pozorištem", javljeno je iz DP RS.

Kako je inscenacija "Tigrića Tike" zasnovana na šlajfnama  iz stripa, javljeno je u nastavku, partner Dječijem pozorištu bilo je udruženje "Deveta dimenzija", koje već godinama uspješno afirmiše devetu umjetnost - strip na visokom estetskom, vizuelnom i prudukcijskom nivou.

U predstavi igraju Dragana Ilić, Jelena Glizijan, Aleksandar Runjić i Nikola Milaković, a prva repriza zakazana je za nedjelju u 11. časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije