Pozornica

Sve spremno za još jedan festival "Kozara etno"

Sve spremno za još jedan festival "Kozara etno"
Foto: Ustupljena fotografija | Sve spremno za još jedan festival "Kozara etno"

Festival "Kozara etno 2024" donosi još jednu, trodnevnu čaroliju koja spaja tradiciju, običaje i folklor, a biće održan od 5. do 7. jula.

Kako navode organizatori KUD "Piskavica" festival će početi 5. jula u Piskavici, naredni dan, 6. jul rezervisan je za sjajnu zabavu u sklopu "Akvane", dok će treći dan festival biti na Trgu Krajine.

"Festival 'Kozara etno' je prepoznatljiv po tome što svake godine ima određenu temu koja predstavlja različite aktivnosti koje su se u potkozarskim selima izvodile u kući i u polju. Ove godine je to radionica na temu 'tambura tronožica'. Od 2005. godine festival u potkozarskom mjestu Piskavica i Banjaluci okuplja više od 400 izvođača iz različitih zemalja", navedeno je u saopštenju KUD-a "Piskavica".

Kako su istakli u svakim novim izdanjem festival sve posjetioce vodi na put kroz život Kozarčana i pokazuje kako je nekada bilo na Kozari i u Potkozarju kroz prezentaciju tradicionalnih običaja, kulture i domaće kuhinje.

"Kao član 'CIOFF' sekcije za Bosnu i Hercegovinu, festival 'Kozara etno' je posvećen očuvanju kulturnog naslijeđa sa područja Kozare i Potkozarja. Kroz dosadašnjih 18 festivalskih izdanja nastupilo je oko 7.500 učesnika iz 30 zemalja svijeta. Budite i ove godine sa nama da zajedno istražujmo bogatu istoriju i kulturu Kozare i Potkozarja", navode organizatori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije