Pozornica

Spoj teatara i književnosti četvrtog festivalskog dana u DP RS

Spoj teatara i književnosti četvrtog festivalskog dana u DP RS
Foto: Ustupljena fotografija/Dječije pozorište Republike Srpske | Spoj teatara i književnosti četvrtog festivalskog dana u DP RS

BANJALUKA - Predstava "Igraj se sa mnom" u režiji Andreja Boke i u izvođenju Dečjeg pozorišta iz Subotice otvorila je danas četvrti takmičarski dan 23. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS).

Organizatori su saopštili da je ovaj komad za mališane starije od četiri godine odigran u dva termina sa početkom u 10 i 12 časova.

"U želji da svojoj djeci sve obezbijede, roditelji ponekad zaborave da im daju ono što je djeci najpotrebnije, svoju pažnju i vrijeme. Ova predstava je mali podsjetnik i poziv na igru", naveli su iz DP RS.

Dodali su da je od 11 časova održan drugi termin radionice "Pjesmojed" sa Aleksandrom Čvorović u sklopu pratećeg programa festivala, kojom su se pod krovom Dječijeg pozorišta "sastali" teatar i književnost.

"Način na koji Aleksandra Čvorović komunicira sa djecom i vještina kojom poezija oživi pred očima malih gledalaca, impresivno dokazuju da je sve što činimo za najmlađe na dobrobit njihovih spoznajnih iskustava i pamćenja koja djetinjstva čine bogatijim. 'Pjesmojed' nije ostavio ravnodušnim ni kolege iz teatara učesnika festivala, koji su komplimentirali talentu naše književnice i virtuoznosti načina na koji je djeci predstavljena poezija", saopšteno je iz DP RS.

Od 17 časova se očekuje promocija knjiga "Zašto lutke ne stare", "Cvrčkova pjesma", "Ljubav boje bijelo", "Da li ribe pjevaju ili samo zijevaju" autora Duška Milunovića. Četvrti takmičarski dan će zatvoriti reprizno izvođenje predstave "Kalaveritas - radost života" Teatra "Mil Rostros" iz Meksika sa početkom u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije