Pozornica

Spektakl povodom 30 godina rada HNK Mostar: "Isus, sin čovječji" u "Kosači"

Spektakl povodom 30 godina rada HNK Mostar: "Isus, sin čovječji" u "Kosači"
Foto: Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru | Spektakl povodom 30 godina rada HNK Mostar: "Isus, sin čovječji" u "Kosači"

MOSTAR - Nagrađivana predstava "Isus, sin čovječji", nastala prema čuvenom djelu Halila Džubrana i u režiji Roberta Pehara, biće izvedena u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" 22. septembra od 20 časova, a povodom tri decenije od osnivanja Hrvatskog narodnog kazališa (HNK) Mostar.

Kako je navedeno iz HNK Mostar, u ovom vrhunskom scenskom djelu, kroz bogatstvo modernih vizuelnih elemenata, upoznaćemo Isusa na neuobičajeni način, kroz oči onih na rubu - od njegove bake Ane do Jude i Marije Magdalene.

"Svaki lik donosi svoje svjedočanstvo, unoseći u Isusovu priču ljudsku perspektivu koja nije imuna na sumnju, zavist, ljubav i preobraženje", navedeno je u saopštenju.

Kako je dalje pojašnjeno, predstava nije tek klasična dramatizacija, već raskošna scenska sinteza koja oduševljava monolozima, dijalozima, vizualima inspirisanih djelima velikih umjetnika poput Karavađa i Rubensa, te vrhunskom muzikom koja povezuje Bliski Istok s Hercegovinom.

"Originalna glazba autora Gabrijela Prusine vodi nas na putovanje kroz semitsko naslijeđe i hercegovački melos, dok se monumentalna pitanja o vjeri, čovjeku i njegovoj ulozi u svijetu isprepliću kroz nezaboravne slike. Pridružite nam se i proslavite s nama 30 godina umjetničkog stvaralaštva - očekuje vas večer puna emocija i estetskog užitka. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj i doživite Džubranovu poeziju u srcu Mostara", pojašnjavaju iz HNK Mostar.

Bez obzira na  to što je ulaz na predstavu slobodan, mjesto je potrebno rezervisati pozivom na broj 063/019-019 ili slanjem poruke preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije