Pozornica

Smotra omladinskih folklornih ansambala ispred NPS

Smotra omladinskih folklornih ansambala ispred NPS
Foto: Velija Hasanbegović | Smotra omladinskih folklornih ansambala ispred NPS

SARAJEVO - Nastup omladinskih folklornih ansambala koji djeluju na području Kantona Sarajevo biće upriličen 26. juna u 20.30 na Pozorišnom trgu "Susan Sontag", u sklopu programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!".

Kako saopštavaju iz Narodnog pozorišta Sarajevo, smotra omladinskih folklornih ansambala se realizuje 33. put u organizaciji Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo.

"Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo je asocijacija amaterskih kulturno-umjetničkih društava sa područja Kantona Sarajevo sa više od 3.000 članova raspoređenih u 17 kulturno-umjetničkih društava", naveli su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Dodali su da će na smotri učestvovati folklorni ansambli iz 14 kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području Kantona Sarajevo.

"Na smotri učestvuju RKUD 'Proleter', KUD 'Lola', KUD 'Baščaršija', KUD 'Vogošća' iz Vogošće, KUD 'Saobraćajac', KUD 'Daire', KUD 'Gajret', KUD 'Igman' Hadžići, KUD 'Mladi Metalac' Hadžići, KUD 'Biseri Bjelašnice' Trnovo, KUD 'Bjelašnica' Pazarić, KUD 'Ivan planina' Tarčin, KUD 'Ekrem Mujkić' Butmir, te Bosansko kulturno društvo 'Dobrinja '93", saopštili su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Kultura na ulice 2024!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih opština pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

"Projekat 'Kultura na ulice!' je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu približi kulturu i umjetnost građanima", naveli su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije