Pozornica

"Smijeh je ozbiljna stvar": "Urnebesna tragedija" na festivalu u Prijedoru

"Smijeh je ozbiljna stvar": "Urnebesna tragedija" na festivalu u Prijedoru
Foto: Narodno pozorište Republike Srpske | "Smijeh je ozbiljna stvar": "Urnebesna tragedija" na festivalu u Prijedoru

PRIJEDOR - Koprodukciona predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske i Narodnog pozorišta u Beogradu "Urnebesna tragedija", autora Dušana Kovačevića, u režiji Jagoša Markovića, učestvovaće na 17. Međunarodnom festivalu "Zlatna vila" u Prijedoru.

Festival pod sloganom "Smijeh je ozbiljna stvar" biće otvoren 23. septembra i takmičarskog je karaktera.

"Predstava 'Urnebesna tragedija' će biti izvedena 25. septembra, s početkom u 20 časova u Pozorištu Prijedor. Uloge tumače Željko Erkić, Nikolina Friganović, Ljubiša Savanović, Sandra Bugarski, Nela Mihailović, Branislav Vidaković, Aleksandar Vučković i Petar Vasiljević", saopšteno je iz nacionalnog teatra Srpske.

Dušan Kovačević, u intervjuu objavljenom u 159. broju "Pozorišnih novina", autora Mikojana Bezbradice, kazao je da ovo, u osnovi, i danas, kao i tada kad je pisao, prije više od tri decenije, priča o destrukciji u jednoj porodici.

"Postoji definicija, u koju duboko verujem, da je porodica nešto što je epicentar našeg života i jedan od najznačajnijih činilaca u našem postojanju. Naša deca se uče na postulatima odnosa u okviru porodice. Porodica je najbitnija i najvažnija škola u životu jednog čoveka. U kakvoj porodici odrastete, takav ćete biti čovek. Naravno, škola, odnosno obrazovanje su neophodni,  ali elementarne stvari kao što su ljubav, dobrota, poštenje… to je nešto što se uči u porodici", pojasnio je Kovačević.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije