Pozornica

Nova priznanja za DP RS: Šest nagrada na dva festivala za "Malu sirenu"

Nova priznanja za DP RS: Šest nagrada na dva festivala za "Malu sirenu"
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Šest nagrada na dva festivala: Nova priznanja Dječijem pozorištu Republike Srpske

ISTOČNO SARAJEVO, MOSTAR - Predstava "Mala sirena" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) osvojila je pet nagrada na upravo završenom 25. "Lut festu" u Istočnom Sarajevu.

Kako je saopšteno iz DP RS, žiri je radio u sastavu profesor Bonjo Lungov iz Bugarske, Valentina Fursova iz Estonije i Mladen Janković iz Republike Srpske.

"Prema odluci žirija, nagrada za najbolje estetsko i tehničko rješenje lutaka dodijeljena je  Svili Veličkovoj i Eleni Conkovoj. Glumačke nagrade za animaciju osvojili su Božana Bijelić sa asistentom Aleksandrom Runjićem za ulogu Vještice, Ana Anđelić za ulogu/animaciju Carice, Aleksandar Blanić za ulogu/animaciju Raka  i Slobodan Perišić za ulogu/animaciju Neptuna", navedeno je u saopštenju.

"Mala sirena", pojašnjeno je dalje, osvojila je i nagradu za najbolji kostim (Svila Veličkova) na 4. Flumu, Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru, koji se održavao u ovom gradu, paralelno sa "Lut festom" u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije