Pozornica

"Punom parom" u "Jazavcu": "Bračno savjetovanje" otvara 16. "Zaplet"

"Punom parom" u "Jazavcu": "Bračno savjetovanje" otvara 16. "Zaplet"
Foto: Ustupljena fotografija/Gradsko pozorište Jazavac | "Punom parom" u "Jazavcu": "Bračno savjetovanje" otvara 16. "Zaplet"

BANJALUKA - Premijerom predstave "Bračno savjetovanje", u režiji Željka Stjepanovića, 20. oktobra, u 19 časova, biće otvoreno 16. izdanje Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Organizatori su saopštili da se komad "Bračno savjetovanje" bavi odnosima među  supružnicima, kao i razbijanjem tabua odlaska na psihoterapiju, odnosno bračno savjetovanje.

"Ova predstava nas upoznaje na jedan relaksirajući način s tim kako izgleda odlazak kod psihoterapeuta i da to ne mora nužno biti mučna i stresna situacija, nego može biti duhovito i zabavno. Pokazuje nam sve faze bračnog života, od prvog susreta i zaljubljenosti pa do ćorsokaka u kojem se trenutno nalazimo i načina kako iz njega da izađemo", zapisao je o komadu reditelj Željko Stjepanović.

Ovogodišnji festival se održava pod sloganom "Punom parom", a publika će do 26. oktobra imati priliku da pogleda šest predstava u takmičarskom dijelu festivala.

"Na repertoaru su predstave 'Kauboji' Pozorišta Prijedor, 'Kako sam naučila da vozim' Teatra 'Hartefakt', 'Kramer protiv Kramera' Beogradskog dramskog pozorišta, 'Cure' Kolektiva Igralke/HNK Rijeka, 'Mislim da treba da razgovaramo' Gradskog pozorišta Podgorica i 'Smrt čoveka na Balkanu' Narodnog pozorišta Kikinda", zaključili su iz "Jazavca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije