Pozornica

Priča o majci i kćerki u čijim se životima sve mijenja osim sladoleda

Priča o majci i kćerki u čijim se životima sve mijenja osim sladoleda
Foto: Pixnio | Priča o majci i kćerki u čijim se životima sve mijenja osim sladoleda

​U novoj pozorišnoj sezoni Teatra Vuk na repertoaru će se naći i diplomska predstava “Sladoled” u kojoj igraju Una Kozić i Marija Bogdanović koje su ovom predstavom diplomirale na Akademiji umjetnosti u Beogradu u klasi Kaline Kovačević i Bojana Žirovića.

Poslije vrlo uspješnog diplomskog ispita i premijere na Belefu, mlade glumice su dobile priliku da im se predstava nađe na redovnom repertoaru i da ih upozna šira pozorišna publika. 

Predstava “Sladoled", po tekstu najizvođenijeg hrvatskog autora Mira Gavrana, govori o odnosu majke i kćerke koji ponekad umije da bude komplikovan i izazovan. Prateći život novopečene majke i njene kćerke, od samog polaska u vrtić pa sve do staračkog doma, prolazimo kroz različite faze njihovog života gledajući kako one utiču na njihovu bliskost i ljubav.

Ono što se ne mijenja i kroz godine spaja ove dvije žene jeste sladoled i njihova poslastičarnica kojoj se uvijek vraćaju. Ovaj tekst pokazaće vam komičnu jednostavnost življenja, ali i prolaznost koja često umije da zaboli. 

U ovoj uzbudljivoj, duhovitoj i uvjerljivoj predstavi Una Kozić glumi majku, a Marija Bogdanović kćerku. Predstavljaju međusobni odnos i odnos prema muškarcima, koji je odredio njihovu sudbinu kroz dinamične, duhovite scene u kojima se svako može prepoznati.

Sladoled im je povod, tema i spona kojom premošćuju životne probleme. 

Predstavu možete pogledati u petak, 20. septembra, od 19:30, prenosi "24Sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije