Pozornica

Premijera "Čovečica": Monodrama Milene Predić u Banjaluci

Premijera "Čovečica": Monodrama Milene Predić u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Premijera "Čovečica": Monodrama Milene Predić u Banjaluci

BANJALUKA - Monodrama "Čovečice" Milene Predić u produkciji Teatara Vuk/Hiton iz Beograda u Pozorišnoj sali Obilićevo, odnosno sali Gradskog pozorišta Jazavac biće izvedena 18. novembra u 20 časova, što će biti banjalučka premijera ovoga komada.

"Inspirisana romanom Ljiljane Bralović, predstava preispituje ulogu srpske žene u ratovima 20. vijeka, kroz isprepletene sudbine tri junakinje, Stoje, Vasilije i Ružice.

Rat, rađanje i samoća zajednički su imenitelji za ove tri čovečice koje pod istim krovom proživljavaju identičnu sudbinu - herojsku sudbinu žene u ratnom periodu.

Režiju potpisuje Jasmina Večanski Kujundžić, autorka scenografije i kostima je Mina Miladinović a scenski pokret osmislio je Nikola Kerkez", saopšteno je iz agencije "Venturo", koja organizuje ovo gostovanje.

Kako je saopšteno dalje, "Čovečice" su na nedavno završenom festivalu u Bečeju dobile dvije nagrade - Nagradu za najbolju glumicu i Nagradu publike sa ocjenom 4,93.

Milena Predić je srpska glumica naročito poznata po ulogama u filmovima "Sveta Petka - Krst u pustinji", "Nečista krv", "Jedini izlaz", "Taxi blues"…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije