Pozornica

Predstavnik Ambasade Rusije u BiH Ilija Gladkov u posjeti DP RS

Predstavnik Ambasade Rusije u BiH Ilija Gladkov u posjeti DP RS
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Predstavnik Ambasade Rusije u posjeti DP RS

BANJALUKA - Izvođenju predstave "Beba i mama (Priča o malom ždrijebetu i sreći)" u produkciji Državnog dječijeg dramskog pozorišta iz Sankt Petersburga, koje je upriličeno u srijedu uveče u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), a u okviru 23. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu, prisustvovao je i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u BiH Ilija Gladkov.

"Članovi umjetničkog ansambla iz Rusije prenijeli su gospodinu Gladkovu utiske nakon susreta sa banjalučkom publikom, kao i sa banjalučkim kolegama, jer ruski umjetnici borave u Banja Luci od 13. oktobra i otvaranja Festivala. Zahvalnost za dolazak u Republiku Srpsku i čestitke za izvođenje, iskazala je i pomoćnik ministra za kulturu, Tanja Đaković. Bila je ovo divna prilika da se u Banja Luci predstavi jedan od najsnažnijih teatara Rusije, koji se oduševili i mališane i odrasle, jer je ruska škola umjetnosti za djecu svjetski prestižna i vrhunskog nivoa", saopšteno je iz DP RS u kojem 23. Međunarodni festival pozorišta za djecu traje do 19. oktobra.

Podsjećamo, na festivalu pored ansambla iz Rusije, učestvuju i gosti iz: Rumunije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Meksika, Mađarske, Španije i Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije