Pozornica

Predstava "Smrt je moja ljubav" otvara "Festival autorske poetike" u Mostaru

Predstava "Smrt je moja ljubav" otvara "Festival autorske poetike" u Mostaru
Foto: Ustupljena fotografija/Mostarski teatar mladih | Predstava "Smrt je moja ljubav" otvara "Festival autorske poetike" u Mostaru

MOSTAR - Predstavom "Smrt je moja ljubav" Mostarskog teatra mladih 23. avgusta od 20.30 biće otvoren "Festival autorske poetike" na Memorijalnoj sceni 2532.

Festival se organizuje u okviru 49. Mostarskog festivala na lokacijama Memorijalne scene 2532, bašte Ćorovića kuće, te Pozorišta lutaka i trajaće do 29. avgusta.

Na festivalu će učestvovati, pored domaćina, i Dječije pozorište EkoART Bugojno, Dis pozorište mladih Banjaluka i Drama Kids Akademija Sarajevo.

Drugog festivalskog dana, ponovo u izvedbi domaćina, samo na drugoj lokaciji, ovaj put u Bašti Ćorovića kuće, s početkom u 21 čas biće odigran komad "Nora - Lutkina kuća".

Predstavu "Iza ekRANA" izvešće Dječije pozorište EkoART Bugojno 25. avgusta od 20 časova na Memeorijalnoj sceni 2532.

Dan kasnije, u istom ritmu, u bašti Ćorovića kuće predstavom "Čarobni kolač" predstaviće se Dječiji studio Mostarskog teatra mladih.

Domaćini nastupaju i 27. avgusta, izvodeći predstavu "Mojih sedam smrtnih grijeha" na Memorijalnoj sceni 2532 od 20.30, a dan nakon njih, na istoj lokaciji, nastupiće i ansambl Dis pozorišta mladih Banjaluka sa izvedbom "Ko se boji treša još" od 20.30.

Pretposljednjeg dana festivala pred publikom će se naći predstava "Moj muž i druge ljubavi" u izvedbi Drama Kids Akademije Sarajevo u Pozorištu lutaka od 20 časova, a Mostarski teatar mladih će i zaključiti festival predstavljajući "Odrezak jedne močvarne zmije" na Memorijalnoj sceni 2532 od 20.30.

"Mostarski teatar mladih je jedna od najvažnijih umjetničkih organizacija za mlade u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 1974. kao prvi teatar za mlade u Mostaru i tokom 38 godina je obrazovao i probudio strast prema teatru u hiljadama mladih", saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Kako su dodali organizatori prilikom raspisivanja konkursa, pravo učešća na festivalu su imale sve profesionalne, omladinske, lutkarske, ali i neprofesionalne predstave, kao i svi drugi oblici teatarskog izražavanja koji njeguju autorski stav u predstavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije