Pozornica

Predstava Gradskog pozorišta "Semberija" u Beogradu

Predstava Gradskog pozorišta "Semberija" u Beogradu
Foto: Ustupljena fotografija | Predstava Gradskog pozorišta "Semberija" u Beogradu

BEOGRAD - Predstava "Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić" Gradskog pozorišta "Semberija" iz Bijeljine po tekstu Milivoja Mlađenovića, u adaptaciji i režiji Sonje Petrović, trebalo bi da gostuje u Narodnom pozorištu u Beogradu 24. septembra sa početkom u 20.30.

Kako saopštavaju organizatori, komad govori o srpskoj pjevačici narodne muzike i sevdaha Sofiji Vasiljević Nikolić (1907 - 1982), poznatijoj kao Sofka, prvoj ženi koja je ponijela titulu najtiražnije pjevačice Evrope.

"Pisac ističe da je ovo surovo-nježna, na momente crnohumorna, pseudobiografska pozorišna povijest o izuzetnoj umjetnici narodne muzike između ona dva velika rata, o zvjezdanom usponu Sofke Nikolić i njenom naglom prekidu, odnosno potonuću u ćutanje", naveli su organizatori.

Naslovnu ulogu tumači Bojana Milanović, a u podjeli su i Mirna Jovanović, Nenad Blagojević, Dušan Ranković, Dragana Arsenić, Mihailo Maksimović i Ivan Petrović. U predstavi učestvuju i muzičari Igor Kajmaković - klavir, Stanko Zarić - harmonika i Nenad Bošnjak - violina.

Za scenski pokret i koreografiju bila je zadužena Jovana Rakić, muziku i dizajn zvuka potpisuje Nenad Кojić, a dizajn svetla Stefan Asentijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije