Pozornica

Poučne priče o reciklaži i potrazi za srećom na festivalu za mališane u DP RS

Poučne priče o reciklaži i potrazi za srećom na festivalu za mališane u DP RS
Foto: Ustupljena fotografija/Dječije pozorište Republike Srpske | Poučne priče o reciklaži i potrazi za srećom na festivalu za mališane u DP RS

BANJALUKA - "Bajka sva od šećera" u produkciji Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca odigrana je danas u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) u sklopu 23. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu.

Iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske su saopštili da je ovo ostvarenje u režiji Sare Lustig za najmlađu publiku igrano u dva termina, u 10 i 12 časova.

"Ovo je priča o Crvenkapici, baki i neobičnom vuku koji voli djecu, a još više voli slatkiše i kolače. Kroz jednu od najpoznatijih bajki braće Grim, bavi se značajem zlikovca i onim što oni nose kroz priču", naveli su organizatori.

Dodali su da se od 13 časova očekuje reprizno izvođenje komada "Avanture vilenjaka za reciklažu" Teatra "Paolo Avataneo" iz Torina, dok je za večernji termin u 18 časova planirano izvođenje komada "Beba i mama (priča o malom ždrijebetu i sreći)" Državnog dječijeg dramskog pozorišta Sankt Peterburga.

"Malo ždrijebe traži sreću i dijeli je sa onima koji su mu dragi. Na putu nailazi na ogromno područje puno misterija i opasnosti. Otkriva vrijednost riječi i gorčinu usamljenosti. Učestvuje u borbi dobra protiv zla i vraća se u svijet ispunjen ljubavlju i brigom", navedeno je o ovom komadu.

Na sceni Dječijeg pozorišta u prethodnim danima predstavili su se Malo pozorište "Duško Radović" iz Beograda, Pozorište za djecu "Arlekino" iz Rumunije i teatar "Mil Rostrios" iz Meksika, a održana je i radionica sa najmlađima, koju je vodila književnica Aleksandra Čvorović.

U danima koji slijede igraće Teatar "Angeles de trapo" iz Malage, Španija, Lutkovno gledališče "Pupila" iz Lendava, Slovenija, Pozorište lutaka "Pinokio" iz Beograda, Lutkarsko pozorište "Bobita" iz Pečija, Mađarska i Dečje pozorište Subotica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije